Syytä huoleen? Topi Raitaselta paljastus ajasta ennen MM-kisoja – "Minulla on optio"

Tulosruutu teki selkoa Joensuun gp-yleisurheilukisojen annista.

Estejuoksun Euroopan mestari Topi Raitanen sijoittui Joensuun gp-kisoissa kakkossijalle. Marokon Mohammed Tindoufti voitti 3 000 metrin kilpailun ajalla 8.23,65. Raitanen juoksi kauden kolmanneksi parhaan aikansa 8.27,75.

Raitanen jätti loppusuoran kamppailussa Australian Ben Buckinghamin kolmanneksi. Raitanen piti suoritusta kouluarvosanoin "seiskan arvoisena".

– Nousujohteinen juoksu. Halusin, että loppu tulee selvästi vahvemmin, ja sitä myötä aikaa otetaan pois. Sain vähän siihen suuntaan olevan juoksun. Ei kuitenkaan vielä sitä, mitä haluttiin. Pieni napsu parempaan, Raitanen summasi MTV Urheilulle.

– Jalat eivät vielä kestä happoa, niin ei ole sitä tuttua vahvaa menoa. En saa vielä tehtyä sellaista rytminvaihdosta.

Raitanen aloitti kesän kilpailukauden 1 500 metrin ennätyksellään 3.38,47. Myös esteet hurahtivat lupaavasti aikoihin 8.24,77 ja 8.22,00 kesäkuun alussa, vaikka Raitanen odotti kilpailuista vielä parempia tuloksia.

Raitasen suorituskyky romahti myöhemmin kesäkuussa Paavo Nurmen kisoissa ja EM-joukkuekilpailussa. Hän arvioi sen johtuvan tiiviistä kilpailutahdista ja kilpailureissujen rasituksista.

– Usko on siinä, että ehkä se tämän kauden pohja on nähty, Raitanen totesi.

Edessä ratkaisevat viikot

Budapestin MM-kisat järjestetään 19.–27. elokuuta, joten lähiviikot ovat Raitaselle tärkeitä. Niiden ohjelmaa hän pohtii valmentajansa Janne Ukonmaanahon kanssa.

– Minulla on optio lähteä (heinäkuun) 16. päivä Puolaan juoksemaan Timanttiliigaa, päätöksen sen suhteen pian tekevä Raitanen sanoi.

Kilpailut ennen MM-Budapestiä voivat jäädä Raitasen osalta erittäin vähiin.

– Kalevan kisat on varmasti tässä välissä, mutta muita (kisoja) ei välttämättä tule, jos sinne Puolaan ei lähdetä.

Raitasen ennätys 3 000 metrin esteissä on 8.16,57 kesältä 2020. Euroopan mestaruuden hän voitti viime elokuussa Münchenissä ajalla 8.21,80.

Nooralotta Neziri ei ole luovuttanut – lataa kovat tavoitteet tulevaan 3:57
Nooralotta Neziri ei ole luovuttanut – latasi kovat tavoitteet tulevaan MTV Urheilun haastattelussa viime viikolla.