Syyskuu

30.9.2004

Lastenhuoneen sisustaminen

Lastenhuoneen sisustaminen on loppujen lopuksi haasteellinen tehtävä. Lastenhuone on paikka, joka on täynnä eriväriä ja muotoisia lelua ja niitä on yleensä vielä paljon. Siksi yksi tärkeimmistä asioista lastenhuoneen sisustamisessa on, että huomioidaan millaiset säilytysmahdollisuudet leluille ja muille tavaroille järjestetään. Lisäksi muita tärkeitä huomioitavia asioita ovat materiaalien valinnat sekä huonekalujen muunneltavuus, sen mukaan kun lapsi kasvaa. Päivikki Nurmen haastateltavana ohjelmassa oli sisustussuunnittelija Sari Karhu Sisustus Nallesta.

23.9.2004

Verhoomon ja ompelimon ammattilaiset

Uusilla tekstiileillä ja huonekalujen uudella verhouksella voit helposti muuttaa kodin ilmettä. T.i.l.a. vieraili Turussa vanhassa Manillan tehdaskiinteistössä tutustumassa Verhoomo Moduksen toimintaan. Ammattiompelija ja verhoilija kannattaa ottaa jo suunnittelun alussa mukaan, sillä ammattilainen osaa neuvoa materiaalien valinnassa ja varmistaa, että kaikki mitat ja kankaan mitoitukset tulee tehtyä oikein. Ompelijalta voit tilata erilaiset verhot, huonekalujen huput, sängynpäädyn verhoukset, helmalakanat ja kaikki kodin tekstiiliompeluun liittyvät työt. Verhoomon toiminnasta meille kertoi Ulla Räikkä.

Lisätietoja e-mail: info@sisustajanmodus.fi tai Modus, Itäinen Rantakatu 64, Turku, 02- 23 55 643. www.sisustajanmodus.fi

16. syyskuuta

Muotoilija Carina Bengs

T.i.l.a. tapasi suomalaissyntyisen puusepän ja muotoilijan, Carina Bengsin. Carina on suunnitellut Ikealle jo vuodesta 1983 alkaen, mutta free-lance suunnittelijana hän suunnittelee nykyisin myös muille tunnetuille valmistajille. Carinan suunnittelemia suosittuja huonekaluja ovat mm. moderni kromijalkainen Gilbert tuoli ja kodikkaat Dalviken- ja Leksvik-sarjan huonekalut.

9. syyskuuta

Puusepän tilaustyöt kodin sisustuksessa

Vierailimme kodissa, jonka asukkaat ovat tilanneet kotinsa huonekalut puusepiltä mittatilaustyönä. Ensimmäinen tilaustyö oli ruokapöytä ja tuolit ja sen jälkeen puusepän tilaustyönä on valmistunut sänky, olohuoneen pöytä ja kätevä tv-taso. Tuolit on valmistanut puuseppä Kyösti Perkiö ja muut huonekalut Markku Tonttila. Mittatilaustyönä tilattu huonekalu tehdään aina asiakkaan toiveiden mukaan ja näin kotiin saadaan persoonallisia ja oikean kokoisia huonekaluja. Mittatilaustöistä tekijän näkökulmasta oli kertomassa puuseppä Markku Tonttila Pro Puu yhdistyksestä Lahdesta.

Lisätietoa www.ebonia-design.fi , www.propuu.fi ja www.puuproffa.fi

2. syyskuuta

Alvar Aalto - Suomalaisen funktionalismin mestari

T.i.l.a. tutustui Alvar Aalto - Suomalaisen funktionalismin mestari -näyttelyyn Designmuseossa Helsingissä. Aallon töistä oli kertomassa Jyväskylän Alvar Aalto -museon intendentti Kaarina Mikonranta. Museossa on esillä myös taiteilija Kimmo Sarjen töitä teemalla Alvar Aalto Recycled. Näyttely on avoinna 26.9.2004 asti tiistaisin kello 11-20, keskiviikko-sunnuntai klo 11-18. Maanantaisin museo on suljettu.

Designmuseo, Korkeavuorenkatu 23, Helsinki

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja