Syynä ylipainoon ja rahanmenoon – maksatko kaupassa tällä tavalla?

Ensi kerralla kauppaan mennessäsi maksa ostokset muovirahan sijasta kylmällä käteisellä. Jos teet näin, voit tutkimusten mukaan välttää lihomisen.

Journal of Consumer Researchin tekemän tutkimuksen mukaan käteisellä maksaminen vähentää ylimääräisten ja epäterveellisten ruokien ostohimoa. Tutkimustiimi analysoi tuhannen amerikkalaisperheen ruokaostoksia puolen vuoden ajan ja tulos oli selvä: pankki- tai luottokortilla maksaneet ostivat enemmän ruokaa kuin käteisellä maksaneet.

– Et huomaa rahan hupenemista tililtäsi, ja siksi saatat tehdä harkitsemattomia ostopäätöksiä, päätutkija Manoj Thomas Cornellin yliopistosta vahvistaa.

Erot rahanmenossa olivat tutkimusraportin mukaan erittäin selkeitä: luottokortilla maksaneiden keskimäärinen loppusumma oli 68 dollaria ja pankkikortilla maksaneilla summa oli 60 dollaria. Käteisellä ostoksensa maksaneet lähes puolittivat käytetyn summan, sillä se oli keskimäärin vain 38 dollaria.

Korteilla maksaneet keräsivät koreihinsa huomattavasti enemmän herkkuja, kuten karamellia, keksejä tai perunalastuja – sen sijaan terveellisten ruokien ostossa ei juurikaan eroja näkynyt. Thomasin mukaan käteisellä maksavat tulevat myös harvemmin katumapäälle kaupasta poistuttuaan.

Älä kuitenkaan kuvittele, että luottokortin kotiin jättämällä laihdut automaattisesti. Avain laihtumiseen ja terveellisen ruokavalioon piilee myös rautaisessa itsekurissa, ja nämä kaksi yhdistämällä saavutat luultavasti parempia tuloksia. Vuonna 2010 tehdyn tutkimuksen mukaan myös yksin puhuminen kaupassa hillitsee heräteostosten määrää.

Lähde: Men's Health

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja