Syöpään kuollut tyttö voitti oikeustaistelun ruumiinsa syväjäädyttämisestä – "Olen vasta 14-vuotias, enkä halua kuolla"

Britanniassa 14-vuotias tyttö on voittanut historiallisen oikeusjutun vain hetkeä ennen kuolemaansa, kertoo BBC.

Tapauksen yksityiskohdat on julkaistu nyt.

Kuolemansairas tyttö halusi, että hänen ruumiinsa jäädytetään eli säilötään kryogeniikan avulla. Kryogeniikka on fysiikan alue, joka tutkii materiaalien käyttäytymistä hyvin matalissa, yli – 100 celsiuksen lämpötiloissa.

Harvinaista syöpää sairastaneen tytön ajatuksena oli, että hänet voidaan kenties myöhemmin palauttaa syväjäädytyksestä elämään. 

Lontoon alueella asuneen tytön äiti tuki toivetta, mutta isä oli sitä vastaan. korkeimman oikeuden tuomari päätti, että tytön äidin pitäisi saada päättää, mitä lapsen ruumiille tapahtuu.

Syväjäädytettiin lokakuussa

Tyttö kuoli lokakuussa. Hänet on nyt viety Yhdysvaltoihin ja syväjäädytetty. Tyttö oli tutkinut kryogeniikkaa viimeisten elinkuukausiensa aikana.

Tytön vanhemmat olivat eronneet, eikä tyttö ollut ollut isäänsä minkäänlaisessa yhteydessä kuuteen vuoteen ennen sairastumistaan.

Tyttö kirjoitti koskettavan kirjeen tuomarille, joka myös vieraili tytön luona sairaalassa. 

– Olen vasta 14-vuotias, enkä halua kuolla, mutta tiedän, että tulen kuolemaan. Minusta kryosäilöminen antaa minulle mahdollisuuden tulla parannetuksi ja herätetyksi – vaikka satojen vuosien jälkeen. En halua tulla haudatuksi maan alle, tyttö kirjoitti.

– Haluan elää ja elää pidempään ja uskon, että tulevaisuudessa syöpääni voi olla parannuskeino, ja minut voitaisiin herättää. Haluan saada tämän mahdollisuuden. Tämä on toiveeni.

Kryosäilöminen on kiistanalaista, eikä ole mitään takeita siitä, että syväjäädytettyjä ihmiiä voitaisiin tulevaisuudessa herättää henkiin.

Säilömispaikkoja kuitenkin on Yhdysvalloissa ja Venäjällä. Ruumiin säilöminen tähän tapaan maksaa arviolta yli 40 000 euroa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja