Syöpää sairastava Mervi Tapola Iltalehdelle: "Tämä voi olla viimeinen kesäni"

Iltalehti kertoo yrittäjä Mervi Tapolan hoitaneen syöpäänsä viimeisen vuoden ajan. 

64-vuotiaalta Mervi Tapolalta löydettiin noin vuosi sitten vatsasta syöpä. Menestyneen yrittäjän mukaan hän oli sairastanut syöpää jo viiden vuoden ajan, ennen kuin sairaus löydettiin.

– Minulla on parantumaton syöpä. Sitä ei voi leikata. Käyn syöpähoidoissa joka kolmas viikko ja saan sytostaatteja suoraan suoneen, Tapola sanoo Iltalehdelle.

Tapola uskoo, että jos syöpä olisi löydetty aikaisemmin, olisi hoito todennäköisesti tehonnut paremmin. Viimeisen vuoden aikana Tapolan sairaus ei ole kuitenkaan edennyt. Tapola kuitenkin tiedostaa syövän arvaamattomuuden.

– Syöpä voi levitä piankin tai sitten saan elää vielä vuosia. Tämä voi olla viimeinen kesäni, hän maalailee haastattelussa.

Menestynyt yrittäjä on elänyt vaiherikkaan elämän. Hän on muun muassa saanut yrittäjäpalkinnon presidentti Ahtisaarelta. Monille Tapola tuli tutuksi myrskyisästä suhteestaan mäkihyppylegenda Matti Nykäsen kanssa.

Taistelua Tapola ei ole vielä valmis luovuttamaan. Hänellä on kolme lasta ja kaksi lasten lasta, joista yksi aloittaa ensimmäisen vuotensa koulussa. Tapola aikookin omistaa kaiken jäljellä olevan aikansa perheelleen.

– Aion taistella ja viettää aikaani niin paljon lapsieni ja lastenlapsieni kanssa kuin mahdollista, Tapola totesi.

Lähde: Iltalehti

Lue myös:

    Uusimmat