Mainos

Syksyn trendikkäimmät sisustusideat: Tummia värejä, samettia ja näyttäviä kuoseja – poimi helpot ideat kotiin

Syksyn tullen on ihana käpertyä kotisohvalle, sytyttää tunnelmaa luovia kynttilöitä palamaan ja uppoutua pehmoisen torkkupeiton syleilyyn. Sisustustrendejä omaan kotiin poimimalla luo hetkessä uuden ilmeen. – Kokeile rohkeasti uutta ja riko sääntöjä. Kaiken ei tarvitse sopia sävy sävyyn yhteen, vinkkaa Hemtexin Regional Visual Merchandiser Kerttu Hedström.

Kesästä syksyyn siirryttäessä on mitä oivallisin hetki tuoda kotiin uutta ilmettä, kun pimenevät illat houkuttelevat viettämään aikaa kotona.

Kodikas tunnelma syntyy helposti yksityiskohdilla: kauniilla tekstiileillä, jotka näyttävät ja tuntuvat kutsuvilta. Helpoimmin uutta ilmettä saa sisustustekstiilejä vaihtamalla ja satsaamalla pieniin, katseen kiinnittäviin sisustusesineisiin.

Ripaus kultaa viimeistelee sisustuksen. Koristetyyny Jasmine tuo kontrastia pehmeisiin tekstiileihin. Tyylikäs kynttilälyhty Elegance luo lämpöistä tunnelmaa.

Tänä syksynä dramaattiset, suuret kuviot tummilla pohjilla ovat trendikkäitä. Myös upeat kukkakuosit ovat edelleen pinnalla. Suurilla lehtikuoseilla tuodaan jännittävää eksotiikkaa. Mattaa ja kiiltävää pintaa saa yhdistellä rohkeasti.

Dramaattiset kukkakuosit sopivat syksyyn. Fiorenza-pussilakanasetti on ylellistä satiinikudottua puuvillaa. Sammy-samettiverho on paksua kangasta, joten verho myös pimentää huoneen.

– Trendivärejä ovat tiibetinpunainen, tumma violetti, oliivinvihreä, syvänsininen ja musta, sekä korostevärinä puhtaanvalkoista. Kalusteissa ja sisustusesineissä suositaan tummaa puuta, marmoria ja rottinkia. Näyttävät kukka-asetelmat ja ripaus kultaa kruunaavat tunnelmallisen syyskodin, sanoo Hemtexin Regional Visual Merchandiser Kerttu Hedström.

Alkusyksyllä sisustusmyymälöiden valikoimat ovat pullollaan uutuuksia, joista löytyy takuulla tuoreita ideoita kotiin viemisiksi. Mielenkiintoisilla, yhteensopivilla kuoseilla, väreillä ja pintamateriaaleilla on helppo luoda tunnelmallinen ja trendikäs sisustus omaan kotiin.

– Syksyn suosikkini ovat upeat Sammy-samettiverhot, jotka saa useassa eri sävyssä, vinkkaa Hemtexin Regional Visual Merchandiser Kerttu Hedström.

Samettinen Fiorenza-koristetyyny tuo tuulahduksen syksyn trendejä sohvalle. Pehmeä Lucky-huopa houkuttelee syleilyynsä.

– Pehmeät materiaalit ja tummat, murretut sävyt luovat ihanan syystunnelman! Samettiset tuotteet ovat nyt syksyllä todella trendikkäitä ja materiaalia löytyy niin verhoista kuin koristetyynyistä. Syksyllä on myös ihana luoda tunnelmaa erilaisilla kynttilöillä, lyhdyillä ja valaisimilla, vinkkaa Hedström.

Uudista ilme helposti tekstiileillä

Sisustustekstiilit ovat tehokas ja edullinen tapa tuoda trendejä kodin sisustukseen sesongin vaihtuessa.

– Olohuoneen ilmettä saa todella helposti uusittua tekstiileillä eli esimerkiksi uusilla koristetyynyillä ja huovilla. Jos haluaa panostaa enemmän, tuovat verhot aivan uudenlaisen ilmeen huoneelle kuin huoneelle. Kylpyhuoneessa voi vaihtaa pyyhkeiden värin syksyn tummempiin sävyihin ja keittiössä uudet tabletit tai kaitaliina tekevät jo paljon, Hedström sanoo.

Makuuhuoneen petaukseen vaihdetaan syksyn tullen tummemmat pussilakanasetit, jotka kutsuvat unten maille.

Fiorenza-tyynyliina on miellyttävää satiinia. Unelmanpehmeää Lucky-huopaa saa viininpunaisena, beigenä, kermanvalkoisena ja vadelmanpunaisena.

Suuret lehtikuosit sopivat myös makuuhuoneeseen. Aruba-pussilakanasetti on satiinikudottua, kammattua puuvillaa. Veikeä Mr Monkey -kynttilälyhty tuo eksoottista tunnelmaa.

– Hyvä vinkki on jättää päiväpeitto petauksesta kokonaan pois, jolloin kauniit, uudet syyskuosit tulevat paremmin esille. Jos haluaa käyttää jo olemassa olevia pussilakanoita, voi niiden kaveriksi hankkia pelkät uudet tyynyliinat ja luoda hetkessä uutta ilmettä, vinkkaa Hedström.

Laadukkaat ja kauniit tekstiilit ihastuttavat pitkään

Jokainen koti on uniikki ja asukkaansa näköinen. Ihastusta ostohetkestä asti herättänyt kaunis verhokangas, laadukas matto tai ylelliset pussilakanat jaksavat ilahduttaa pitkään.

Tutustu Hemtexin syksyn uutuuksiin!

Tähän uskotaan myös Hemtexillä, jossa jokaisen tuotteen takana on tarina. Valmistettu sinua varten kertoo, että mallisto on aina tarkkaan mietitty ja suunniteltu. Käytännöllisen kauniit tekstiilit ovat suurilta osin Hemtexin omien suunnittelijoiden käsialaa, mikä takaa uniikin ja viimeistellyn sisustuksen.

Pohjoismaiden johtavan kodintekstiiliketjun suunnittelijat kiertävät maailmaa seuraamassa sisustuksen kuumimpia trendejä. Suunnittelijan tärkein työ on trendien yhdistäminen niin, että lopputulos on kaunis, mutta myös arjessa toimiva. Osa kuoseista on yksinoikeudella Hemtexin, joten vastaaviin ei törmää muualla. Näin syntyy uniikki kokonaisuus, jonka laatuun voi aina luottaa.

– Sisusta kotisi niin, että se ilmentää sinua ja miellyttää juuri sinun silmääsi, Hedström muistuttaa.

Pikavinkit arjen sisustuspulmiin:


”Anoppini on tulossa kylään viikonlopuksi ja asunto pitäisi saada nopeasti nätiksi – mitä teen?”

– Helposti ja pienellä vaivalla vaihtamalla kodin tekstiilejä. Kahvipöytään uudet kaitaliinat tai tabletit, sekä ihanat servetit. Olohuoneessa voi vanhojen koristetyynyjen päälle sujauttaa pelkät uudet päälliset. Kylpyhuoneessa voi vaihtaa käsi- ja vieraspyyhkeet uusiin.


Messinginvärisellä jalustalla seisova tyylikäs Abrielle Big -lasimaljakko tuo syvyyttä kattaukseen.

”Olen kutsunut treffikumppanin romanttiselle illalliselle. Miten sisustan asunnon nopeasti tunnelmalliseksi?”

– Kattaukseen valitsisin jonkun upean tummemman pöytäliinan, ja paljon kynttilöitä luomaan tunnelmaa. Sohvalle jonkun pehmeistä huovistamme, jonka alle on ihana käpertyä katsomaan yhdessä elokuvaa. Sohvapöydälle asettelisin kynttilöistä tunnelmallisen ryhmitelmän. Makuuhuoneeseen sopisi ihanan pehmeät ja kauniin kiillon omaavat satiinipussilakanat. Valikoimastamme löytyy paljon eri kuoseja, mutta myös hillitympiä yksivärisiä malleja.

​​​​​​​

Fiorenza-samettiverhon näyttävä kukkakuosi sopii suuriin tiloihin. Samettista Sammy-koristetyynyä saa 12 eri värissä.

”Lastenjuhlat ovat edessä, mitä piristävää keksisin kotiin?”

– Juhlapöytään pinnoitettu pöytäliinamme on hyvä valinta. Se on helppo pyyhkäistä puhtaaksi kostealla rätillä. Valikoimassamme on paljon erilaisia kuoseja. Lapset yleensä pitävät voimakkaammista kuvioista ja väreistä. Pöytäliinan alle voi hankkia alusliinan, joka pitää liinan paremmin paikallaan ja suojaa pöytää kolhuilta.

Vinkit antoi Hemtexin Regional Visual Merchandiser Kerttu Hedström.

Lue myös:

    Uusimmat