Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Sydänviikon rahkasämpylät

Sydänviikon rahkasämpylät
Sydänviikon rahkasämpylätMyllyn Paras
Julkaistu 19.04.2007 08:51(Päivitetty 14.08.2007 08:32)

Sydänviikon kunniaksi voi leipoa sydämenmuotoisia sämpylöitä! Taikinajuurella, rahkalla ja appelsiinimehulla saa ihanan hapokkuuden sämpylätaikinaan. Rahka tuo taikinaan valkuaista ja terveellisyyttä. Lasten kanssa taikinasta voi leipoa erimuotoisia sämpylöitä esimerkiksi sydämiä, eläimiä tai kukkia.

Rahkasämpylät

n. 20 kpl

  • 4 dl appelsiini- tai porkkanamehua tai vettä
  • 250 g maitorahkaa
  • 50 g hiivaa
  • 5 dl kaurahiutaleita
  • ½ rkl suolaa
  • ½ dl siirappia
  • n. 7 dl puolikarkeita vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja
  • 50 g sulaa voita tai margariinia

Kuumenna neste melko kuumaksi. Sekoita siihen jääkaappikylmä rahka, jolloin seoksesta tulee kädenlämpöistä. Liuota siihen hiiva. Lisää kaurahiutaleet. Jätä seos peitettynä lämpimään paikkaan n. 20 minuutiksi (esim. kulho lämpimään vesialtaaseen). Kun seos kuplii, lisää loput aineet ja alusta pehmeäksi taikinaksi. Leivo taikina heti sämpylöiksi ja kohota vasta sämpylöinä peitettynä lämpimässä paikassa. Paista 225 asteessa 10-12 min.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Mikä on kuumeen raja?Milloin videopelaamisesta tulee ammatti? "Ei riitä, että pelaan kahdeksan tuntia päivässä"Tarkkana joululahjaostoksilla: Verkkokauppa.com listasi taas tuotteet, jotka aiheuttivat pettymyksenJoulukonvehteja ja -makeisia jopa puolet halvemmalla kaupasta – tiesitkö tämän kikan?Paistopisteen joulutorttujen testissä täysyllätys: "Kauhea källi!"THL: Influenssakausi alkamassa normaalia aikaisemmin
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 13:57
    Flunssa

    Mikä on kuumeen raja?

  • 11:43
    Esports

    Milloin videopelaamisesta tulee ammatti? "Ei riitä, että pelaan kahdeksan tuntia päivässä"

  • 09:02
    Elektroniikka

    Tarkkana joululahjaostoksilla: Verkkokauppa.com listasi taas tuotteet, jotka aiheuttivat pettymyksen

  • 06:47
    Makeiset

    Joulukonvehteja ja -makeisia jopa puolet halvemmalla kaupasta – tiesitkö tämän kikan?

  • Eilen19:02
    Halpa vs. kallis

    Paistopisteen joulutorttujen testissä täysyllätys: "Kauhea källi!"