Sydäntäytekakku mansikka-mangotäytteellä

Loihdi upea sydämenmuotoinen täytekakku makeista mansikoista ja mangosta. Koristele kakku samana päivänä kun tarjoilet sen, niin kakun ulkonäkö pysyy mahdollisimman kauniina!

Kakkupohjaan sopivat parhaiten Myllyn Paras Karkea Vehnäjauho tai Erikoisvehnäjauho, sillä ne eivät paakkuunnu, ja niissä oleva karkeampi raekoko tuo ilmavamman tuloksen munavaahdossa.

Muista, että huoneenlämpöiset munat vaahtoutuvat paremmin kuin jääkaappikylmät ja vanhemmat kananmunat vaahtoutuvat tuoreita paremmin

Tee kakkupohja etukäteen valmiiksi ja täytä se jo tarjoilua edeltävänä päivänä, näin saat mehevän täytekakun

Pieneen sydänvuokaan noin 6:lle:
3 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl Myllyn Paras Karkea tai Erikoisvehnäjauhoja
1 rkl perunajauhoja
n.1 tl leivinjauhetta

Leivitykseen:
margariinia
Myllyn Paras Korppujauhoja

Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja jauhot keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Voitele pienehkö kakkuvuoka rasvalla ja leivitä pinta korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 15-20 minuuttia riippuen vuoan laakeudesta. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä.

Kostutus:
1½-2 dl mansikkamehua tai säilykemangon lientä

Täyte ja päälle:
2 dl mansikkasosetta
3 dl mansikoita
1 tlk säilykemangoa (n. 300 g / keskikoko)

Kermarahkaseos:
2 dl kuohukermaa (1 tlk)
2 dl maitorahkaa (1 tlk)
½ dl sokeria
n.1 tl vaniljasokeria

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja puoliksi pitkäteräisellä sahalaitaisella veitsellä. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää siihen rahka. Nosta kakun pohjaosa tarjoiluvadille. Kostuta pohjaa lusikalla tai siveltimellä. Levitä kakkulevyn päälle mansikkasosetta ja mangoviipaleita (säästä osa koristeeksi) ja sen päälle kermarahkaa.

Nosta toinen levy päälle ja kostuta myös sitä vähän. Paina kevyesti kämmenellä tai esim. työlaudalla, jotta pinnasta tulee tasainen. Voit tehdä kakun tähän asti valmiiksi jo edellisenä päivänä. Kakku saa mielellään mehevöityä kylmässä ainakin muutaman tunnin ennen tarjoilua.

Levitä lastalla loppu kermarahka kakun päälle ja reunoille ohuelti. Koristele mansikoilla ja mangoviipaleilla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat