Sveitsi hyväksymässä lakimuutoksen, joka kieltää homoseksuaalien syrjinnän

Sveitsi on hyväksymässä lakimuutoksen, joka kieltää syrjinnän seksuaalisen suuntautumisen perusteella.

Ennakkotietojen mukaan 62 prosenttia kansanäänestyksessä mielipiteensä ilmaisseista kannatti lakimuutosta. Nykyisin laki kieltää syrjinnän ja vihanlietsonnan uskonnon tai etnisyyden perusteella.

– Tämä on historiallinen päivä. Se lähettää viestin kaikille niille, joita on syrjitty, iloitsi lakiesityksen tehnyt Sveitsin sosiaalidemokraattisen puolueen Mathias Reynard haastattelussa.

Lakimuutos ehdittiin jo hyväksyä Sveitsin parlamentissa vuonna 2018, mutta sen arvostelijat, joiden mukaan muutos voisi johtaa sananvapauden kaventamiseen, vaativat sen viemistä vielä kansanäänestykseen.

Pienen kristillisiä arvoja kannattavan Sveitsin Demokraattinen liitto (EDU) -puolueen johtaja Marc Früh ehätti jo kertomaan, että puolue hyväksyy tappion.

– Tulemme pitämään tarkasti silmällä sitä, miten lakia sovelletaan oikeusistuimissa, Früh vakuutti.

Artikkeli jatkuu videon jälkeen.

Vuoden homo -ehdokas Kristoffer pakeni vuosien ajan kiusaajia ja homoutta:

Vuoden homo -ehdokas Kristoffer pakeni vuosien ajan kiusaajia ja homoutta 1:06

Lakimuutoksen puolesta kampanjoinut Jean-Pierre Sigrist muistutti, että jos vastaava laki olisi ollut voimassa neljä vuosikymmentä sitten, häntä ei ehkä olisi hakattu baarin ulkopuolella Genevessä.

– Eikä minulle ehkä olisi naurettu, kun menin kertomaan tapauksesta poliisille, Sigrist, 71, kertoi.

Kaikki Sveitsin suurimmat puolueet ovat kannattaneet lakimuutosta lukuun ottamatta parlamentin suurinta puoluetta, oikeistopopulistista Sveitsin kansanpuoluetta.

Lue myös:

    Uusimmat