Suuteleminen, nettiseksi, flirttailu – mitä naiset pitävät pettämisenä?

Mikä on pettämistä? Suutelu, kolmannelle osapuolelle flirttailu? Entä kuinka paljon miesten ja naisten näkemykset eroavat toisistaan?

Missä menee pettämisen raja? Yksi hyvä ohjenuora on astua toisen saappaisiin: kuvittele oma kumppanisi tekemässä samaa asiaa kuin sinä (esimerkiksi flirttailemassa kolmannelle osapuolelle, keskustelemassa seksielämästäsi) – loukkaantuisitko, pettyisitkö, särkisitkö sydämesi?

Entäpä mitä mieltä olisit, jos kumppanisi keskustelisi lempiasennoistaan jonkun muun kanssa, tanssisi yltiömäisen seksikkäästi tämän kanssa – olisiko se mielestäsi pettämistä? Monen naisen mielestä nimittäin on.

AskMen.comin teettämän selvityksen mukaan suurin osa miehistä, 74 prosenttia, on sitä mieltä että pettämisen raja alkaa suudelmasta. Toisin sanoen miesten mukaan pettäminen alkaa fyysisestä kontaktista, mutta naiset puolestaan näkevät, että pettää voi myös henkisellä tasolla.

100 naista kertoi mielipiteensä siitä, mikä on heidän mielestään pettämistä:

1. Toiselle naiselle avautuminen/uskoutuminen

Jos miehellä synkkaa henkisellä tasolla, juttu luistaa ja tunteiden padot avautuvat helpommin jonkun toisen naisen kanssa, se saattaa tuntua seurustelevasta naisesta pahemmalta kuin se, että mies viehättyisi tästä seksuaalisesti.

Jos mies puhuu henkilökohtaisista asioistaan kolmannen osapuolen kanssa, se saattaa tuntua siltä että toinen nainen ikään kuin astuu parisuhteessa elävien reviirille. Naisen mielestä miehen pitäisi jakaa nämä henkilökohtaiset asiat vain hänen – kumppaninsa – kanssa.

Kuinka moni nainen pitää pettämisenä: 36 prosenttia

2. Tanssiminen lähekkäin ja/tai intohimoisesti

Suomalaisessa kulttuurissa tanssiminen esimerkiksi lavatansseissa ei ole pettämistä, vaan osa hupia ja kulttuuria. Mutta asia lienee eri yöklubissa, jossa virtaa hiki, estrogeeni ja testosteroni.

Monille naisille tanssiminen lähekkäin oman kumppaninsa on hyvin intiimiä, jopa seksuaalista. Jotkut ovat kuvailleet tämän olevan ikään kuin rakastelua tanssilattialla. Niinpä se, jos mies tanssii toisen naisen kanssa lähekkäin, kosketellen tätä, voi olla naisen mielestä pettämistä.

Kuinka moni nainen pitää pettämisenä: 41 prosenttia

3. Provosoiva flirttailu

Jos mies heittää hetulaa flirtinsekaisin sanakääntein ja seksuaalisesti vihjaillen lähikaupan kassaneidin kanssa, on tässä astuttu jo yli normikäyttäymisen. Viaton flirttailu on naisenkin mielestä ok (koska he myös tekevät sitä), mutta jos flirttailu kääntyy seksuaaliseen vihjailuun, on asia aivan toinen. Mikä estäisi sitä tapahtumasta sanoista teoksi?

Kuinka moni nainen pitää pettämisenä: 35 prosenttia

4. Strippiklubilla sylitanssin perässä

Osa esimerkiksi amerikkalaisista naisista ei katso suunnattoman pahalla (tai pettämisenä) sitä, että mies käy strippiklubeilla työpäivänsä päätteeksi juomassa yhden oluen. Mutta eri asia taas on, jos mies maksaa sylitanssista päästäkseen lähemmäs korokkeella keikkuvaa puolipukeista naista. Monet naiset ovat kuitenkin sitä mieltä, että jos mies menee pällistelemään muita alastomuutta uhkuvia naisia, on tässä rikottu pariskunnan välistä luottamusta – kyse on pettämisestä.

Kuinka moni nainen pitää pettämisenä: 79 prosenttia

5. Nettiseksi

Jos mies ryhtyy etsimään nettiseksiseuraa, katselee seksinhakuilmoituksia, keskustelee seksistä ja mikä pahinta – tyydyttää itseään samalla – se on todella monen naisen mielestä pettämistä. Naisesta on suunnattoman loukkaavaa, että mies hakee seksuaalista tyydytystä muista naisista internetin välityksellä: nettiseksin rinnalla kalpenee jopa aikuisviihteen katsominen.

Kuinka moni nainen pitää pettämisenä: 80 prosenttia

6. Seksuaalinen kontakti – missä tahansa muodossa

Jos mies suutelee, hyväilee, antaa tai vastaanottaa oraalista seksiä tai harrastaa seksiä missä tahansa muodossa toisen naisen kanssa, se on yksiavioisessa suhteessa elävän naisen mielestä pettämistä ja sillä sipuli.

– Entinen poikaystäväni yritti taannoin saada minut uskomaan, ettei suuseksin vastaanottaminen ole pettämistä. Joten sanoin hänelle: "No hyvä että ajattelet noin, sillä viime viikolla kollegani antoi minulle oraalista nautintoa. Voin kertoa, että miehen ääni muuttui kellossa", kertoo yksi kyselyyn vastanneista naisista.

Kuinka moni nainen pitää pettämisenä: 100 prosenttia


Mitä mieltä sinä olet: mitkä kohdista 1–6 ovat mielestäsi pettämistä? Kommentoi alle ja perustele!


Lue myös:


AVA

Lähde: Askmen.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja