Mainos

Suurlähettiläs Natoon liittymisestä: Kriisissä olisimme ensimmäinen kohde

Suurlähettiläs Heikki Talvitien mielestä Suomen liittyminen puolustusliitto Natoon sisältäisi suuria riskejä.

– Suuressa kriisissä me olisimme ensimmäinen kohde, sitä pitää välttää viimeiseen saakka. Miksi meidän pitäisi olla eteenpäin työnnetty tukikohta, joka pitää eliminoida, Talvitie kysyi vieraillessaan MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa. 

Talvitie on diplomaatti ja entinen Suomen Venäjän suurlähettiläs. 

Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin vierailu presidentti Sauli Niinistön luona Kultarannassa maanantaina sähköisti Suomen ja Venäjän välisisistä suhteista käytävän keskustelun. 

Talvitien mielestä Venäjä arvostaa yhä kahdenkeskisiä suhteita Suomeen, vaikka Ukrainan kriisi on muuttanut maailmanpoliittista tilannetta. Natoon liittyminen voisi kuitenkin muuttaa tilannetta. 

– Se, että sulkisimme saartorenkaan sillä, että Suomi ja Ruotsi liittyisivät Natoon, tulisi aiheuttamaan jonkinasteisia vastatoimenpiteitä. 

Keskusteluun osallistunut MTV:n politiikantoimituksen esimies Timo Haapala otti esiin ristiriidan siinä, että presidentti Niinistö on Nato-kannassaan huomattavasti varovaisempi kuin puolueensa kokoomus. 

– He joutuvat nyt vähän pidättelemään ratsujaan. Että mitä oman presidentin kanssa pitäisi tehdä, kun ei oikein haukkuakaan voi.

 Haapalan mielestä kuumin keskustelu puolustusliittoon liittymisestä on vielä edessä. 

Pomminvarmasti tiedän seuraavien eduskuntavaalien pääteeman, se on Nato-jäsenyys ilman muuta.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.