Suurin osa kotimaisista korona-altistumisista tapahtuu vapaa-ajalla – epidemiatilanne pysynyt rauhallisena tartuntamäärien kasvusta huolimatta

Suomeen tulevilta matkailijoilta ollaan vaatimassa negatiivista koronatestiä – lakivalmistelut käynnissä 0:45
Video: Suomeen tulevilta matkailijoilta ollaan vaatimassa negatiivista koronatestiä – lakivalmistelut käynnissä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n mukaan koronavirusepidemia on pysynyt elokuussa rauhallisena, vaikka tartuntamäärät hieman kasvoivatkin. Suurin osa altistumisista on tapahtunut vapaa-ajalla.

Elokuun viimeisellä viikolla tartuntatautirekisteriin ilmoitettiin 132 uutta tapausta, ja sitä edellisellä viikolla 187 tapausta.

Arvioitu tartuttavuusluku on tällä hetkellä 1,20 –1,30, THL:n tiedotteessa kerrotaan.

Yhteensä Suomessa tartuntoja on keskiviikkoon mennessä vahvistettu 8 161 ja koronasta aiheutuneita kuolemia 335.

Altistumisista suurin osa vapaa-ajalla

Tartuntoja havaitaan edelleen sekä ulkomailta ja kotimaasta peräisin olevia tapauksia.

Osa liittyy aiempiin tapausrypäksiin, mutta kaikkien alkuperää ei ole pystytty selvittämään. THL:n mukaan noin puolessa viime viikon tapauksista tartuntalähde oli tiedossa.

Tällä hetkellä tiedossa on useampia kotimaisia joukkoaltistumisia, muun muassa suuremmissa perhe- ja yleisötapahtumissa sekä harrastusten yhteydessä.

Altistumisista suuri osa liittyy vapaa-ajan viettoon, joskin ihmisiä on altistunut koronavirukselle myös työpaikoilla, THL:stä kerrotaan. Viime viikkoina on todettu myös useita joukkoaltistumisia päiväkodeissa, kouluissa ja opiskelupaikoissa.

– Altistuneiden määrän selvä kasvu ei ole toistaiseksi johtanut tartunnan saaneiden määrän selvään lisääntymiseen, tiedotteessa kerrotaan.

Lue myös:

    Uusimmat