Suunnittelija Efva Attling: Trendikkäimmät käyttävät tänä syksynä valtavia koruja

Statement-korut ovat jo tovin kasvattaneet suosiotaan ja entistä useampi uskaltautuukin tätä nykyä valitsemaan asukokonaisuutensa kruunuksi näyttävän ja isokokoisen korun. Pikkujoulukauden koittaessa trendikkäimmät ja muodista kiinnostuneet naiset valitsevat kaulaansa entistä suurempia ja rohkeampia koruja.

Ruotsalainen korusuunnittelija Efva Attling, 61, pyrkii olemaan seuraamatta trendejä, jottei hän inspiroituisi liikaa jo olemassa olevista tuotteista. Valtavat korut eivät kuitenkaan ole jääneet alan ammattilaiseltakaan huomaamatta – eivätkä toivottavasti jää vielä tänä syksynäkään.

– Kaikkein trendikkäimmät ihmiset käyttävät yhä suuria koruja, Attling toteaa.

Koruilla luodaan persoonallinen look

Yhdysvalloissa paljon aikaa viettävä korusuunnittelija on huomannut, että suurissa kaupungeissa koruilla pyritään ilmaisemaan omaa persoonallisuutta ja tyyliä enemmän kuin pikkukaupungeissa. Myös korutrendit ovat siten paremmin näkyvillä suuremmissa kaupungeissa.

– Asun osittain New Yorkissa. Siellä ihmiset käyttävät suuria koruja ja ilmaisevat itseään näyttävämmin, Attling kertoo.

– Se johtuu myös siitä, että he haluavat erottautua isosta joukosta, Attling toteaa.

Vaikka valtavat statement-korut ovatkin syksyn trendikkäimpiä, kehottaa korusuunnittelija valitsemaan arkeen pienempiä koruja, jos ne tuntuvat sopivammilta.

– Pienempiä koruja on helppo käyttää arkena!

Tänä päivänä niin suuria statement-koruja kuin sirompia korujakin on tarjolla valtavasti. Korusuunnittelija toivoisi, että ihmiset olisivat valmiita satsaamaan korujen laatuun, sillä vain pinnalta kultainen tai hopeinen koru on harvoin pitkäikäinen.

– Pinnoite kuluu vielä jonain päivänä ja sitä ei pysty korjaamaan. Yritän siksi itse pidättäytyä kullassa ja hopeassa – aidoissa luonnon aineksissa, Attling toteaa.

Lue myös:

Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat