Mainos

Suunnitelmasta todeksi

Keittiöremontti on jo itsessään suuri projekti, mutta se voidaan tehdä myös osana asunnon kokonaisvaltaista uudistusta. Minna Perovuon perheen ensiasuntoon tehtiin täysremontti, jonka puitteissa keittiökin sai uuden ilmeen.

Minna kuvailee projektin lähtöpistettä seuraavasti:

–Ensimmäinen oma asuntomme oli alkuperäisessä 60-luvun kunnossa ollut kaksio, joka remontoitiin ennen muuttoa uusiksi lattiasta kattoon. Mitään alkuperäistä ei asuntoon jätetty, joten keittiön nykyaikaistaminenkin kuului kuvioon.

Keittiön malli ja toimittaja oli helppo valita, kun mieleinen keittiömalli tuli vastaan kuin itsestään.

–Eräällä IKEA-reissulla tykästyimme yhteen tarjolla olleista keittiömalleista, emmekä sen jälkeen juuri katselleetkaan muita merkkejä. Valitsemamme malli ei ollut halvin mahdollinen – samanhintaisia malleja olisi ollut tarjolla muillakin toimittajilla. Pelkkä hinta ei siis ollut syynä valintaamme. Alakaapistoiksi valittiin massiivitammiovet (Ulriksdal), yläkaapistoihin vitriiniovet ja työtaso oli puinen. Jääkaappi ja pakastin integroitiin kalusteovien taakse.

Uuden keittiön mittaaminen ja suunnittelu tehtiin itse. apuna käytettiin perinteisiä keinoja: mittaa, lyijykynää ja ruutupaperia.

–Tila mitattiin itse. Mittaaminen oli helppoa, kun keittiö oli mittausvaiheessa vain tyhjää tilaa. Tuleva keittiö oli suorakaiteen muotoinen ja kaapit haluttiin molemmille suorille seinille.

Mittaamisen jälkeen keittiön perussuunnitelma tehtiin itse ruutupaperille. Mittasin, montako kaappia tilaan mahtuu. Jonkin verran leikin myös IKEAn suunnitteluohjelmalla, mutta meille ruutupaperi oli paras apu.

–Kävimme suunnitelman läpi IKEA-keittiömyyjän kanssa. Palvelu oli ystävällistä ja asiantuntevaa.

Kaapistojen kokoaminen hoitui remontoijilta itseltään ja asennuksen otti hoitaakseen tuttavapiiriin kuuluva ammattilainen.

–Moni tuttava ihmetteli, kuinka valitsimme IKEA-keittiön, saimme jopa varoituksia roikkuvista kaapinovista ynnä muusta. Olimme kuitenkin alusta asti tyytyväisiä sekä palveluun että laatuun. Saranat, ovet ja kiinnikkeet olivat hyviä ja kun keittiö sekä koottiin että asennettiin huolellisesti, oli myös lopputulos hyvä. Vetimien reikien poraaminen oli tietenkin hieman tylsää, mutta se pitänee tehdä kaikkien keittiömerkkien oviin!

Minna perheineen oli tyytyväinen keittiöön myös käytössä. Erityisesti säilytysratkaisut saavat kiitosta:

–Puutasoa en enää ehkä valitsisi, ainoastaan siksi, että olimme öljyämisen kanssa laiskoja ja pintaan pääsi imeytymään tahroja. Vitriinikaappien lasiosiin kerääntyi ajoittain jonkin verran pölyä ja sormenjälkiä, mutta tulipahan niitä sitten myös pyyhittyä.

–Valitsemissamme vetolaatikoissa oli hyvin tilaa kattiloille ja pannuille. Erityisesti pidin aterinlaatikon päällä olleesta leikkuulaudasta. Erittäin kätevä ja poissa silmistä, kun sitä ei tarvita! Myös liukusysteemit toimivat moitteettomasti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.