Susijengin superlupaus teki keväällä kovan ratkaisun – edessä loistava näytönpaikka kirkkaissa valoissa

Olivier Nkamhoua viimein Susijengin miehistöön MM-parketilla 2:21
Olivier Nkamhoua avasi Suomen koripallomaajoukkueen MM-kisoihin valmistavat ottelut vahvasti Liettuaa vastaan ja tahdin voi odottaa vain kiihtyvän keskiviikkona Viroa vastaan. Yhdysvaltain yliopistosarjassa kehittynyt laitahyökkääjä teki keväällä ratkaisun, jonka hän uskoo edesauttavan NBA-ovien avautumista.

Olivier Nkamhoua oli viime kesän lopulla matkalla Suomen miehistöön koripallon EM-kisamiehistöön, mutta yhteinen päätös tuolloin kotina toimineen Tennesseen yliopiston kanssa päätti pelaajan valmistautumisen turnaukseen. 

Nyt tilanne on toinen, kun Aasiassa häämöttävät maailmanmestaruuskisojen kirkkaat valot. Tapahtuman erityisarvoa nostaa se, että Nkamhoua saa perheenjäsenensä paikalle kisoihin.

Helsingin NMKY:n kasvatti edusti Tennesseetä neljän kauden ajan. Viimeiseksi yliopistokaudeksi tie vie Michiganiin, joka lukeutuu niin ikään NCAA:n huippujoukkueisiin.

Neljännesvälierävaiheeseen päättyneen viime kauden parhaat suoritukset nähtiin Nkamhoualta kauden tärkeimmissä peleissä.

– Se oli ihan hyvä kausi. Tietenkin joskus on hyviä ja joskus huonoja päiviä, mutta oppii sitä sen, miten pelaa kokonaisen kauden ja miten pitää pitää kroppaa kunnossa, kun pelaa isompia minuutteja kokonaisen kauden, Nkamhoua sanoo.

Nkamhoua vetäytyi keväällä NBA:n varaustilaisuudesta, johon urheilumediajätti ESPN:n oli ennakoinut suomalaisen sijalle 90.

Pelaaja halusi kuitenkin pysyä Pohjois-Amerikassa Eurooppaan suuntaamisen sijaan. Syy löytyy kirkkaimmasta tavoitteesta, NBA:sta.

Videolla Nkamhoua kertoo lisää tulevaisuuden tavoitteistaan ja tunnelmiaan ensimmäisten MM-kisojen alla.

Lue myös:

    Uusimmat