Susanna Ruotsalaisella ihosyöpä: En hätkähdä pienistä

Matti Nykäsen Susanna-rakkaalla diagnosoitiin viime viikolla tyvisolusyöpä, joka on ihosyövistä kaikkein lievin.

Lääkäri kertoi Susanna Ruotsalaiselle viime viikolla sanan, joka normaalisti pysäyttää ihmisen totaalisesti. Susannan otsalla olleesta märkivästä ihokohdasta otetusta koepalasta löytyi syöpäsoluja ja naisella diagnosoitiin tyvisolusyöpä eli basaliooma.

– Kyllähän syöpä aina sanana pysäyttävä, mutta onneksi tämä on laatuaan sellainen joka leviää hitaasti. Lääkäri sanoi ettei se ole levinnyt muualle, eikä siihen tarvita mitään muita hoitoja kuin leikkaus, Susanna kertoo MTV3.fin Viihdeuutisille.

Susannan otsalla ollut märkivä kohta oli jatkanut kasvuaan jo muutaman vuoden ajan. Kohta oli saatu piiloon aina meikillä, mutta talven aikana tilanne oli huonontunut ja meikkiä joutui käyttämään aina vaan enemmän.Lääkäreiden luona epämääräisten oireiden vuoksi koko talven ja kevään ravannut Susanna näytti tulehtunutta kohtaa lääkärille, joka poisti märkivän kohdan saman tien.

– Onneksi uskalsin vihdoin ja viimein näyttää aluetta. Kohdasta otettiin koepalat ja viime viikolla sain tietää sen olevan syöpää. Tänään keskiviikkona menen vielä uudestaan leikkaukseen, jotta pahanlaatuinen kudos saadaan kokonaan pois.

Luottavaisena tulevaan

Susanna uskoo, että nuorena tehdyllä auringonpalvonnalla on osasyynsä ihosyövän kehittymiseen.

– Opiskelin Etelä-Carolinassa, Yhdysvalloissa, jossa aurinkoa otettiin koulun jälkeen koko ajan. Olin aina ruskea kuin papu. Lääkäri sanoi, että tällainen ihosyöpä on lisääntynyt rajusti. Ennen sitä tavattiin enemmän kuusikymppisillä, nyt diagnoosin saa jo parikymppiset. Nyt on kesä taas alkanut, joten haluan varoittaa ihmisiä liiallisesta auringonotosta. Syöpä ei ole koskaan leikin asia, Susanna muistuttaa.

Vaikka 37-vuotias Susanna saikin lääkäriltä syöpädiagnoosin, katsoo hän luottavaisena tulevaan.

– Kyllä tässä ollaan luottavaisena, en minä niin pienistä hätkähdä. Onneksi minulla on Matti rinnallani, joka on tukenut koko ajan. Ihan kamalaa olisi se, jos joutuisi olemaan yksin. Matti on hoitanut minua niin hyvin ja ollut huolissaan voinnistani, että se on välillä ihan liikuttavaakin. Minulla on ollut ihan oma sairaanhoitaja.

Susanna Ruotsalaisen syöpädiagnoosista kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

(MTV3-ANN-MARI LEINONEN)

Lue myös:

    Uusimmat