Nykäsen aforismit tuovat hymyn kyynelten keskelle – Susanna Ruotsalainen jättää entiselle kumppanilleen hyvästit hautausmaalla: "En koskaan päässyt halaamaan Mattia viimeistä kertaa"

Susanna Ruotsalainen on kokenut, millaista on seurustella ja erota mäkihyppylegenda Matti Nykäsen kanssa. Jyväskylässä entistä kumppaniaan viimeiselle matkalle saattamaan saapunut Ruotsalainen on kyynelissä jo ennen haastattelua.

– Matin poismeno tuli niin yllättäen. Se oli niin hirveä järkytys, ihan liian aikaisin Matti täältä lähti. Nämä ovat olleet niin hirveitä päiviä, yhtäkään päivää ei ole mennyt ilman itkukohtauksia, Ruotsalainen kertoo MTV Uutisten haastattelussa.

Ruotsalainen erosi Nykäsestä vuonna 2013. Sen jälkeen he eivät nähneet, puhelimessa he puhuivat.

– En koskaan päässyt halaamaan Mattia viimeistä kertaa. Minulla jäi hyvästit antamatta. Ajattelin aina, että polkumme kohtaavat vielä luonnollisesti. Nyt se on myöhäistä, Ruotsalainen sanoo kyynelten kesken. 

Hän aikoo jättää hyvästit Nykäselle rauhassa, haudan ääressä itsekseen. 

Aforismit naurattavat kyynelten keskellä

Pariskunnan seurustelusuhde kesti kolme vuotta.

– Niin paljon tulvii hyviä muistoja mieleen. On hauskoja, kauniita muistoja.

Yksi liittyy Matin aforismeihin, jotka tulevat elämään ikuisesti.

– Vaikka hypyt menivätkin koulujen edelle, Matilla oli sellaista tietynlaista, erityistä viisautta. Häkellyin monta kertaa, kun Matti istui viereeni ja katsoi minua syvälle silmiin. Hän piti minua viisaana ja sanoi, että "rakas, sä et ole viisas kuin pöllö vaan viisaampi kuin kaksi pöllöä". 

Ruotsalainen muistaa myös, kuinka Nykänen kuvaili häntä ennen juhlailtaa, että "rakas, olet sata kertaa tyylikkäämpi kuin vapaudenpatsas". 

Muistot saavat tunteikkaan Ruotsalaisen naurahtamaan.

– Ne lauseet tulevat sillä sekunnilla, ne naurattivat ja häkellyttivät. Kirjoitin niitä ylöskin. 


Mäkihyppylegenda Matti Nykäsen poismeno kosketti koko Suomea. Hänet siunataan tänään lauantaina 2.3. Jyväskylässä Taulumäen kappelilla. 

Nykänen saa polttohautauksen. Uurna lasketaan lepoon Nykäsen Ensio-isän ja isoäidin viereen.

Hautajaissaattue lähtee liikkeelle kappelilta kello 13.00. Saattueen reitti kulkee Jyväskylän Taulumäeltä Laajavuoreen.

Poliisi kehottaa seuraamaan hautajaissaattoa katujen laidoilta. MTV Uutiset on mukana hautajaispäivän tunnelmassa.


Lue myös:

    Uusimmat