Mainos

Surevan äidin varoittava tarina: Tytär sai melanooman 14-vuotiaana – kolmen vuoden taistelu päättyi kyyneliin

Marianne Bannisterin tytär kuoli melanoomaan vain 17-vuotiaana. Nyt sureva äiti haluaa pelastaa muut vaarassa olevat lapset.

Marianne Bannisterin tytär Claire löysi nilkastaan erikoisen luomen 14-vuotiaana. Lääkäriin pääseminen kesti kauan, ja tulokset olivat huonoja: kyseessä oli melanooma.

Claire ei selvinnyt. Hän menehtyi lopulta 17-vuotiaana.

Nyt Marianne Bannister haluaa varoittaa muita vanhempia, kertoo parenting.com. Amerikassa melanooma on kolmanneksi yleisin ihosyöpä. Se on myös tappavin.

Ennuste on hyvä, jos hoitoon pääsee ajoissa. Bannister ei kuitenkaan ollut onnekas: hänen tyttärensä odotti lääkärin puheille pääsemistä kuukausia.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Bannisterin mukaan myös teini-ikäisten pitäisi päästä syöpäseulontoihin, jos tarve vaatii. Hän on perustanut tietoisuuden lisäämiseksi tyttärensä nimeä kantavan Claire Marie Foundation -säätiön.

– Jokainen lapsi, jonka epätyypillinen luomi poistetaan, ennen kuin se muuttuu sairaudeksi, on lapsi, jonka tyttäreni on pelastanut. Silloin kaikki ei olisi ollut turhaa, Bannister kuvasi CBS-kanavalle.

Melanooma on Suomessa hieman yleisempää miehillä kuin naisilla. Siihen sairastui vuonna 2014 lähes 1400 ja kuoli lähes 150 ihmistä. Melanooma on jo yksi yleisimmistä syövistä myös nuorilla ja erityisesti nuorilla naisilla. Tilastoissa näkyy erityisenä piikkinä helsinkiläiset nuoret naiset.

Kaikki luomet eivät ole vaarallisia! Katso alta, mistä leppoisan luomen tunnistaa:

2:39

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.