Supo on kiinnostunut, mitä yhteyksiä Britanniassa tuomitulla, äärimmäisen vaarallisella Mikolla on Suomeen – "värväsi nuoria rotusotaan"

Äärimmäisen vaaralliseksi luonnehdittu Mikko Vehviläinen sai kahdeksan vuotta vankeutta Britanniassa 0:19

Suojelupoliisin viestintäpäällikkö Jyri Rantala kertoo MTV Uutisille, että Britanniassa äärioikeistolaisesta radikalismista tuomitun suomalaismiehen tapaus on Supon tiedossa.

Britannian poliisin mukaan 34-vuotias suomalainen Mikko Vehviläinen on tuomittu Britanniassa kahdeksaksi vuodeksi vankilaan äärioikeistolaisesta radikalismista.

– Rikokset ovat tapahtuneet Britanniassa, ja asiasta tiedottavat Britannian viranomaiset, joten emme voi kertoa asiasta tämän enempää.

Rantala lisää, että tuomitun suomalaisen yhteydet Suomeen ja suomalaisiin kiinnostavat kuitenkin myös Suomen viranomaisia.

Tuomittu Mikko Vehviläinen oli keskeinen toimija National Action -äärijärjestössä, jonka toiminta kiellettiin vuonna 2016. Vehviläinen pyrki värväämään ja radikalisoimaan nuoria järjestöön mukaan. Terrorismiyksikön tutkinnanjohtaja luonnehti miestä "äärimmäisen vaaralliseksi". 

Lue myös:

    Uusimmat