Supertomaatti pysyy tuoreena kuusi viikkoa

Jääkaapin alalokeroon homehtuneet tomaatit saattavat tulevaisuudessa olla historiaa. Geneettisesti manipuloitu tomaatti säilyy tuoreena viikkojen ajan.

Tiedemiehet ovat kehittäneet tomaatin, joka pysyy tuoreena 45 päivää – kolme kertaa pidempään kuin tavallinen tomaatti. Kasvis on geneettisen manipulaation tulos. Tutkijat uskovat, että vastaava prosessi voidaan toteuttaa myös banaanille ja mangolle.

Intialaiset tutkijat pidensivät tomaatin elinikää sammuttamalla geenit, jotka liittyvät kypsymiseen vaikuttavien entsyymien tuotantoon. Tämä lisäsi tomaatin lujuutta ja esti sitä pehmenemästä 45:n päivän ajan.

Supertomaatti ei tule kuitenkaan vielä hetkeen markkinoille, koska tomaatin terveysvaikutukset tutkitaan tarkkaan. On myös epäselvää, vähentääkö tomaatin pitkäikäisyys sen vitamiinipitoisuutta. Myös tomaatin maku on suuri kysymysmerkki. Tutkimus julkaistiin Proceeding of the National Acadamey of Sciences -lehdessä.

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat