Supersuosittua Youtube-tähteä uhkaa USA:ssa vuosien vankeus – videolla ammutaan ilotulitteita helikopterista Lamborghiniin

Lähes 11-minuuttisella videolla nähtiin kaksi naista ampumassa ilotulitteita helikopterista kohti urheiluautoa.

Losangelesilainen Youtube-tähti on saanut liittovaltion tason syytteet ohjaamastaan videosta. Videolla ammutaan helikopterista ilotulitteita liikkuvaan Lamborghiniin. 

Asiasta uutisoivat muun muassa CNN ja ABC News.

24-vuotias Suk Min Choi, joka tunnetaan myös nimellä Alex Choi, pidätettiin keskiviikkona. Häntä syytetään muun muassa räjähdys- tai sytytyslaitteen asettamisesta lentokoneeseen. 

Choi julkaisi videonsa viime vuoden heinäkuussa, ja hänellä on 923 000 seuraajaa Youtubessa ja 1,2 miljoonaa seuraajaa Instagramissa. Video ei ole enää nähtävillä Choin sosiaalisen median kanavissa.

Takuita vastaan vapaana

Viranomaiset uskovat, että videomateriaali kuvattiin kesäkuussa 2023 liittovaltion omistuksessa olevalla alueella San Bernardinon piirikunnassa Kaliforniassa. Syyttäjien haltuunsa saamista kuvissa alueella näkyy jälkiä urheiluauton renkaista.

Choi on saanut myös syytteet kuvaamisesta ilman tarvittavia lupia. Syyttäjien mukaan Choi matkusti Las Vegasiin ostamaan tarvitsemiaan ilotulitteita, sillä ne ovat laittomia Kaliforniassa.

Choi on nyt vapaana 50 000 dollarin takuita vastaan, ja varsinaisen oikeudenkäynnin on tarkoitus alkaa heinäkuussa.

Syyttäjien mukaan Youtube-tähteä uhkaa jopa kymmenen vuoden vankeustuomio, mikäli hänet todetaan syylliseksi.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat