Superherkulliset treeniruoat: Kokeile näitä proteiinipommeja!

Tarvitsetko jotain nopeaa, mutta energiaa antavaa syötävää ennen treenejäsi? Pyöräytä kotona keksitaikinan makuisia, herkullisia proteiinipalloja tai suussa sulavia proteiinipatukoita

Miksi ostaa kalliita ja teollisia proteiinilisiä, kun voit valmistaa suussa sulavia treeniherkkuja myös itse! Nämä herkut sopivat nautittaviksi sekä ennen että jälkeen treenien ja mikä parasta, maistuvat terveysruokien sijaan jälkiruoilta.

Kotitekoiset proteiinipatukat

Näissä kotitekoisissa proteiinipatukoissa on 166 kilokaloria ja jopa 13 grammaa proteiinia. Patukat valmistuvat nopeasti ja ne sopivat myös kasvissyöjille. Täysin vegaaneja versioita saat, jos jätät reseptistä maitosuklaan pois tai käytät maidotonta suklaata.

Ainekset:
2,5 dl manteleita
1/4 tl merisuolaa
1 tl kanelia
3,5 dl kaurahiutaleita
150 g vaniljan makuista, kasvipohjaista proteiinijauhetta
0,8 dl vaahterasiirappia
(0,5 dl suklaahippuja)

Vuoraa noin 20 x 20 cm kokoinen vuoka leivinparilla.

Ota noin neljäsosa manteleista, pilko ne ja laita syrjään päällystä varten.

Kaada tehosekoittimeen loput manteleista ja lisää suola. Sekoita, kunnes koostumus muuttuu mantelivoiksi.

Lisää kaurahiutaleet, proteiinijauhe ja vaahterasiirappi. Sekoita, kunnes seos on tasaista

Painele seos vuokaan. Ripottele päälle aiemmin pilkotut mantelit.

Laita suklaahiput pieneen mikronkestävään kulhoon ja sulata ne pikaisesti mikrossa. Levitä suklaasulaa proteiinipatukkalevyn päälle.

Anna proteiinipatukkalevyn jähmettyä jääkaapissa 20 minuuttia, leikkaa siitä patukoita ja nauti!

Superherkulliset keksitaikinan makuiset proteiinipallot

– Nämä herkkupallot ovat täydellinen yhdistelmä proteiineja ja hiilihydraatteja ennen liikuntasuoritusta syötäväksi. Pallot ovat vähäkalorinen proteiininlähde ja mikä parasta, maistuvat todella herkullisilta, vinkkaa terveys- ja fitnesstoimittaja Lizzie Fuhr.

Proteiinipallojen aineksina käytetään maapähkinävoita, hunajaa, jauhettuja pellavansiemeniä, tummaa suklaata sekä suklaanmakuista proteiinijauhetta. Proteiinin saanti on tärkeää sekä ennen että jälkeen liikuntasuorituksen, jotta keho voi palautua. Herkkupalloihin lisätään pellavansiemeniä, koska ne sisältävät hyviä, sydäntä suojaavia omega-3 -rasvahappoja.

0,8 dl maapähkinävoita
0,5 dl hunajaa
30 g suklaanmakuista proteiinijauhetta
3 rkl jauhettuja pellavansiemeniä
3 rkl tummasuklaahippuja

Yhdistä kaikki ainekset ja muodosta niistä ruokalusikallisen kokoisia palleroita. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään kuitenkin yön yli. Jokainen herkkupallo sisältää noin 105 kilokaloria, 10 grammaa hiilihydraatteja ja 5 grammaa proteiineja.

Lähde: Fitsugar

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat