Haavisto tapasi Saksan ulkoministerin Baerbockin – ulkoministerit keskustelivat muun muassa Leopardien lähettämisestä

Mitä Saksan ja Suomen ulkoministerit puhuivat Suomen Nato-jäsenyydestä? – katso ministereiden tiedotustilaisuus 33:05
Mitä Saksan ja Suomen ulkoministerit puhuivat Suomen Nato-jäsenyydestä? – katso ministereiden tiedotustilaisuus.

Ulkoministeri Pekka Haavisto tapasi Saksan ulkoministeri Annalena Baerbockin. Ulkoministerit pitivät yhteisen tiedotustilaisuuden.

Baerbock ja Haavisto keskustelivat ajankohtaisista ulko- ja turvallisuuspoliittisista kysymyksistä, Venäjän laittomasta hyökkäyksestä Ukrainaan sekä Suomen Nato-jäsenyydestä.

Pääministeri Haavisto sanoi tiedotustilaisuudessa, että Suomi täyttää Turkin asettamat ehdot Nato-jäsenyyden ratifioinnista.

Saksan ulkoministeri Baerbock sanoi pitävänsä mielekkäänä ja oikeana, että Suomesta ja Ruotsista tulee yhdessä sotilasliitto Naton jäseniä. Hän viittaa siihen, että maat myös hakivat yhdessä Naton jäsenyyttä viime vuonna.

Suomi ei Haaviston mukaan ole vielä tehnyt päätöstä Leopardien lähettämisestä Ukrainaan. Haavisto kertoo Suomen keskustelevan muun muassa Saksan ja Puolan kanssa tankkien lähettämisestä.

Haavisto kommentoi myös viime aikaisia vakoilupalloja, että on liian aikaista tuomita ketään.

Baerbock on toiminut Saksan ulkoministerinä vuoden 2021 joulukuusta lähtien. Hän on ensimmäinen nainen, joka on toiminut Saksassa kyseisessä virassa.

Huomenna aamupäivällä Baerbock tapaa presidentti Sauli Niinistön. Sen jälkeen Baerbock matkustaa Ruotsiin, missä hän keskustelee muun muassa ulkoministeri Tobias Billströmin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat