Suomi selvästi Euroopan metsäisin maa – eteläamerikkalainen pikkuvaltio pesee kuitenkin kaikki

Maailman metsäisin maa on Suriname. Etelä-Amerikan pienimmän itsenäisen maan pinta-alasta peräti 98,3 prosenttia on metsän peitossa.

YK:n elintarvike ja maatalousjärjestö FAO:n määritelmän mukaan metsällä tarkoitetaan 5 000 neliömetrin kokoista aluetta, jolla puut kohoavat täysikasvuisina yli viiden metrin korkeuteen ja latvusto peittää yli 10 prosenttia aluene pinta-alasta.

Toisiksi metsäisintä on Tyynellä valtamerellä sijaitsevassa Mikronesian liittovaltiossa, jonka pinta-alasta 91,7 prosenttia on metsää.

Luvut selviävät Maailmanpankin tilastoista.

Suomen pinta-alasta metsää on 73,1 prosenttia. Se nostaa kotimaamme listan 12. sijalle, tehden siitä samalla myös Euroopan metsäisimmän maan. Ruotsi seuraa hieman perässä, sillä länsinaapurimme pinta-alasta metsää on 68,9 prosenttia.

Metsät ovat nousseet viime viikkoina otsikoihin Suomessa, kun kansalaiset ja oppositio huolestuivat tulevasta lakimuutoksesta. Siinä Metsähallitusta ollaan yhtiöittämässä, joten kansan keskuudessa on noussut pelko Suomen metsien myymisestä.

Lakia vastustavaan adressiin on tullut reilusti yli 100 000 nimeä.

11:29

Eniten metsää Venäjällä ja Brasiliassa

Pinta-alassa mitaten eniten metsää on Venäjällä, jossa puusto peittää hulppeat 8 149 310 neliökilometriä, eli 51 prosenttia maan pinta-alasta. Seuraavaksi eniten metsää on Brasiliassa, Kanadassa ja Yhdysvalloissa.

Vähiten metsää on tilaston perusteella San Marinossa, Qatarissa sekä Monacossa, jossa ei tilaston perusteella ole lainkaan metsää. Äärimmäisen harvaa puusto on myös Grönlannissa, Omanissa, Färsaarilla sekä Egyptissä.

Tilaston perusteella koko maailmassa on metsää lähes 40 miljoonaa neliökilometriä. Tämä tarkoittaa 30,8 prosenttia planeetan maapinta-alasta.


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja