Suomi kahdesti rinnalle MM-välierässä – Ruotsi vei finaalipaikan

Maailmanmestaruus jäi unelmaksi Suomen naisten salibandymaajoukkueelta. Suomi hävisi lauantai-iltapäivänä pelatussa välierässä Ruotsille maalein 4–5, vaikka pelasi MM-kilpailujen tähän asti parhaan ottelunsa.

Ailahtelevasti Sveitsissä esiintynyt Suomi pystyi Ruotsia vastaan hallitsemaan pelivälinettä ja löysi toisessa erässä reseptin maalintekoon, mutta pari puolustusvirhettä keskialueella kostautuivat pahasti.

Suomi jäi loppuottelun ulkopuolelle edellisen kerran vuonna 2009 ja on sen jälkeen saavuttanut neljä MM-hopeaa peräkkäin. Ruotsi pääsee voitolla jahtaamaan seitsemättä peräkkäistä maailmanmestaruutta.

Suomi yrittää mitalisarjansa jatkamista sunnuntain pronssiottelussa. Suomi ja Ruotsi ovat ainoat maat, jotka ovat vuonna 1997 alkaneen MM-historian aikana yltäneet joka kerta mitaleille.

Siltanen piti Suomen pelissä avauserässä

Suomen parhaimmistoon lukeutunut maalivahti Tiltu Siltanen venyi avauserässä muutamaan erittäin hyvään torjuntaan. Hän muun muassa pysäytti erän puolivälissä Klara Molinin laukauksen ja vielä Sara Steenin yrityksen paluupallosta.

Ruotsi sai ajoittain paineen Suomen päätyyn eikä päästänyt vastustajaansa helpolla rakentamaan hyökkäyksiä. Palloon päästyään Suomi malttoi kierrättää pelivälinettä ja hallitsi peliä, mutta Ruotsi teki avauserän ainoan maalin puolisentoista minuuttia ennen erätaukoa.

Toisen erän alussa Suomi kesti alivoiman, mutta Ruotsi tuplasi johtonsa pian tämän jälkeen. Suomen oli vaikea murtautua maalin edustalle, joten ratkaisuja piti hakea laukomalla kauempaa.

Kahdesti rinnalle

My Kippilä täräytti Ella Sundströmin syötöstä ylivoimalla lukemat 1–2:een. Erän puolivälin jälkeen Jenna Saarion kaukolaukaus yllätti Ruotsin maalivahti Amanda Hillin ja Suomi nousi jälleen maalin päähän.

Alle minuutti Saarion osumasta Oona Kauppi nosti Suomen 3–3:een Kippilän esityön jälkeen. Ruotsi vaikutti hetken alistetulta, mutta pääsi jälleen johdossa erätauolle. Amanda Delgado Johansson laukoi siirretyn rangaistuksen aikana 4–3-maalin, kun erää oli jäljellä reilu minuutti.

Kolmannessa erässä Suomi punnersi tasoihin Kaupin ylivoimamaalilla, mutta Emelie Wibron päätti suomalaisjuhlat kuutisen minuuttia ennen täyttä peliaikaa.

Vastustajat sunnuntain mitalipeleihin selviävät illan välierässä Sveitsi–Tshekki, joka alkaa kello 18.45.