Suomi hakee MM-kisoja myös ensi vuodelle – esteenä kaksi jääkiekkokääpiötä

Tätä Miro Heiskasen liittyminen Leijoniin merkitsee – MTV Uutiset Live Leijonien aamujäillä 5:18
Sami Kapanen kertoo, millainen pelaaja Miro Heiskanen on.

Suomi hakee yhdessä Latvian kanssa jääkiekon MM-kisoja vuodelle 2023.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela vahvisti asian MTV Urheilulle.

– Suomi ja Latvia ovat jättäneet yhteisen hakemuksen. Hakemukset piti jättää viime perjantaihin mennessä, Nummela kertoo puhelimitse.

Suomi ja Latvia eivät suinkaan ole ainoat maat, jotka hakevat kisaisännyyttä.

– Meidän tietojemme mukaan Slovenia ja Unkari ovat jättäneet myös hakemuksen, Nummela sanoo.

Alun perin vuoden 2023 kisat piti pelata Venäjällä, mutta maan hyökättyä Ukrainaan kisat vietiin itänaapurista pois. Lyhyestä valmistautumisaikataulusta huolimatta Suomessa oltiin heti valmiita.

– Korvaavan kisaisännän löytäminen Venäjän tilalle näin lyhyellä varoitusajalla ei ole ylipäätänsä helppoa jääkiekkoperheelle. Koettiin suorastaan meidän mieluisaksi velvollisuudeksi olla käytettävissä Latvian kanssa, jos IIHF:N vuosikokous niin päättää, Nummela selventää.

Suomen Tampere ja Latvian Riika ovat vahvoilla, kun kisaisännyydestä Kansainvälisessä jääkiekkoliitossa päätetään. Latvia toimi kisaisäntänä viime vuonna, joten molemmilla mailla on puitteet ja järjestelyorganisaatiot kunnossa. 

Säännöt estävät?

Jääkiekon kääpiömaiden, Unkarin ja Slovenian, yhteishakemus haastaa Suomen ja Latvian hakemuksen, ja kisaisännyydestä päätetään MM-kisojen loppupuolella.

– IIHF:n vuosikokous pidetään jälkimmäisen MM-kisaviikon loppupuolella, Nummela avaa.

Slovenia ja Unkari nousivat uusina maina A-sarjaan ensi vuodeksi. On olemassa sääntö, että isäntämaiden on pitänyt pelata A-sarjassa tietyn aikaa, ennen kuin niille voidaan myöntää MM-kisat. Slovenia ja Unkari kuitenkin lähtivät hakemaan kisoja Ljubljanaan ja Budapestiin siitä huolimatta.

– Tätä koskeva pykälä tai rajaus löytyy IIHF:n säännöissä. Tulevat pari viikkoa näyttävät, miten tähän sääntöön suhtaudutaan, huomioiden se, että ollaan hyvin poikkeuksellisessa tilanteessa. Aika näyttää, mikä merkitys tällä säännöllä on tai ei ole, Nummela selventää tilannetta.

Ensimmäisenä Suomen ja Latvian yhteishakemuksesta kertoi Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat