Mainos

Suomessa syntyy uusia indie-leffoja - moni leviää vain DVD:nä

Suomalaisten Indie-elokuvien sarjaa jatkava Sanansaattaja saa tänään ensi-iltansa DVD-muodossa.

Sanansaattaja on syntynyt noin 300 000 euron budjetilla, kun perinteisesti tehtynä vastaava elokuva olisi maksanut noin 1,2 miljoonaa euroa. Sanansaattaja leviää DVD-myyntinä, koska elokuvalevitykseen ei ole helppo päästä ja se on omarahoitteisille elokuville usein liian kallista.

Sanansaattajassa kustannuksia on alentanut muun muassa tuotannon sopeuttaminen pieneen budjettiin, kertoo elokuvan ohjaaja ja käsikirjoittaja Timo Puustinen, joka on tähän mennessä tunnettu lähinnä musiikkivideoiden ja mainosten ohjaamisesta.

- Ei kirjoiteta uskomattoman hienoa isoa tarinaa, joka maksaisi monta miljoonaa, vaan lähdetään tekemään sellainen elokuva, johon on resurssit, Puustinen kuvaa.

Sanansaattaja on tehty pääosin talkootyönä. Elokuvan pääosissa nähdään muun muassa Tali-Ihantala 1944 ja Sibelius-elokuvissa esiintynyt Christian Sandström sekä tv-sarjasta Salatut elämät tuttu Saija-Reetta Kotirinta.

- Tässä elokuvassa on paljon ammattilaisia mukana. Tämä saatiin toteutumaan talkoohengellä ja pienillä vaihtokaupoilla ja vanhojen kontaktien avulla, ohjaaja kertoo.

Ilman julkista rahoitusta tehtävien Independent-elokuvien määrä on kokonaisuudessaan kasvussa Suomessa. Elokuvan tekemisen pienellä budjetilla mahdollistaa muun muassa hyvätasoisen tuotantotekniikan halventuminen.

- 20 vuotta sitten tämä ei olisi ollut mahdollista, kalusto olisi ollut niin kallista jos olisi pitänyt päästä samaan laatuun kuin nyt päästiin, Puustinen toteaa.

- Indie-kenttä on aika turvallista kokeilla. Kun lähtee sopivan pienestä, ei lähde tavoittelemaan kuuta taivaalta, ohjaaja jatkaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.