Mainos

Suomen taideyhdistys myönsi palkintoja

Suomen taideyhdistys on myöntänyt vuoden 2002 tunnustus-, dukaatti- ja kirjallisuuspalkinnot.

Taideyhdistyksen tarkoituksena on suomalaisen kuvataiteen tukeminen sekä sen tuntemuksen ja harrastamisen edistäminen. Tunnustuspalkinnon sai vuonna 1941 syntynyt taiteilija Timo Aalto merkittävästä elämäntyöstä ja pitkäjänteisestä täydellisyyden tavoittelusta. Tunnustuspalkinto on 7000 euroa.

Dukaattipalkinnon Taideyhdistys myönsi taiteilija Viggo Wallensköldille. Vuonna 1969 syntynyt Wallensköld on erilaisuuden kuvaaja, jonka maalauksista välittyy nykyajan epävarmuus; pysähtynyt ja omaperäinen maailma. Dukaattipalkinto on 8000 euroa.

3000 euron kirjallisuuspalkinnon sai tänä vuonna kolme kirjailijaa. Palkitut ovat Taneli Eskola kirjasta Sininen Altai (Musta Taide), joka on tutkimus J.G. Granön Keski-Aasian matkoilta vuosina 1906-1916 ottamista valokuvista, Marko Home ja Mika Taanila toimitustyöstään kirjaan Futuro (Desura), joka käsittelee Matti Suurosen suunnittelemaa Futuro-taloa erilaisista näkökulmista sekä Anna Kortelainen väitöskirjastaan Albert Edelfeltin fantasmagoria: nainen, "japani", tavaratalo (Suomalaisen kirjallisuuden seura), joka yhdistyksen mielestä on monipuolisesti inspiroivaa luettavaa.

Lisäksi Suomen taideyhdistyksen kirjallisuuslautakunta antoi kunniamaininnat Kustannusosakeyhtiö Likelle rohkeasta kustannuspoliittisesta muutoksesta eli taidekirjojen kustantamisesta sekä Tampereen taidemuseolle näyttelyluettelosta Vieraan katse. Suomen taideyhdistyksen palkintolautakuntaan kuuluvat kauppaneuvos Raimo Heino, taiteilija Markus Konttinen, taidegraafikko Päivi Lempinen ja kuvanveistäjä Matti Nurminen. Puheenjohtaja on toimitusjohtaja Mauri Niemi. Kirjallisuuslautakuntaan kuuluvat päätoimittaja Otso Kantokorpi ja FT Liisa Lindgren sekä puheenjohtajana Ville Lukkarinen.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.