Mainos

Suomen suurin koruryöstö taas oikeudessa - epäilty sanoo olleensa ulkomailla

Helsingin käräjäoikeudessa käsitellään tänään jälleen Malmin Korupajan tammikuussa 2011 tehtyä ryöstöä.

Kaksi miestä on jo saanut tuomion ryöstöstä, mutta nyt oikeuden eteen saatu 47-vuotias mies tavoitettiin ulkomailta vasta reilu kuukausi sitten.

Mies kiisti ryöstösyytteen käräjäoikeudessa. Hän kertoi asianajajansa välityksellä, ettei ollut Suomessa ryöstön tapahtuessa. Hän kertoi olleensa tapahtuma-aikaan Saksassa tai Tanskassa.

Syyttäjän mukaan mies toimi ryhmänjohtajana ja autonkuljettajana ryöstössä.

Syyttäjä sanoi, että mies kävi samaan aikaan Suomessa kuin jo tuomion saaneet suunnittelemassa ryöstöä. Puolustus myönsi, että mies kävi syyttäjän esittämänä ajankohtana Suomessa.

Puolustuksen mukaan miehet eivät kuitenkaan suunnitelleet ryöstöä, vaan tulivat Suomeen ryyppyreissulle. Syyttäjän mukaan normaalille ryyppyreissulle otetaan mukaan matkapuhelin, mutta miehen kännykkä oli tunnistetietojen perusteella Tallinnassa.

Rikoshistorian suurin ryöstö

Malmin Korupajan ryöstöä on luonnehdittu Suomen rikoshistorian suurimmaksi. Ryöstäjät saivat lähes kolmen miljoonan euron saaliin, jota ei ole löydetty.

Ulkomaalaiset ryöstäjät suunnittelivat tekoa pitkään. Ryöstäjät toimivat kultasepänliikkeessä määrätietoisesti ja jokaisella oli omat roolinsa teon toteutuksessa. Ryöstö kesti vain viisi minuuttia, minkä jälkeen tekijät pakenivat paikalta.

Tammikuussa käräjäoikeus tuomitsi Juri Jakovlevin kuudeksi vuodeksi ja Valeri Apilatin viideksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen ryöstöstä. Kolmannen miehen käräjäoikeus vapautti, koska näyttöä hänen syyllisyyteen ei ollut riittävästi.

Näiden neljän miehen lisäksi ryöstöstä epäillään vielä yhtä miestä. Hän odottaa luovutusta Suomeen Latviassa. Syyttäjän mukaan mies on vastustanut luovutusta, minkä takia se on viivästynyt.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.