Suomen passien ja henkilökorttien ulkonäkö uudistuu – tältä ne näyttävät jatkossa

Uusia versioita passeista ja henkilökorteista aletaan myöntää maaliskuun 13. päivästä alkaen.

Suomalaisten passien ja henkilökorttien ulkoasu muuttuu maaliskuussa, Poliisihallitus tiedottaa.

Passien ja henkilökorttien uutta ulkonäköä esitellään Poliisin julkaisemalla Youtube-videolta. 

Jatkossa passien ja henkilökorttien kuvituksessa esiintyy Saaristomeren luontoa. Lisäksi väliaikaisten passien kannessa on jatkossa uusi, oranssi väri, ja henkilökorttien kasvokuva suurenee. Poliisihallituksen mukaan passien kansien ulkoasu on ylipäätään aiempaa minimalistisempi.

Lisäksi uudistuksessa passeille ja henkilökorteille tulee koneellista lukua helpottava, uudentyyppinen viivakoodi.

Uusia versioita passeista ja henkilökorteista aletaan myöntää maaliskuun 13. päivästä alkaen. Poliisihallituksen mukaan muutoksilla ei ole vaikutusta tätä ennen myönnettyjen passien ja henkilökorttien voimassaoloon.

Uudistuksen yhteydessä myös oleskelulupakorttiin ja oleskelukorttiin tulee pieniä teknisiä päivityksiä.

Jakelu siirtyy Matkahuollolta Schenkerille

Uudistuksen taustalla on Poliisihallituksen viime vuonna solmima uusi sopimus Suomen passien, henkilökorttien ja oleskelulupien toimittamisesta. Sopimus on solmittu Thales DIS Finland -nimisen yhtiön kanssa.

Uuden sopimuksen myötä lupa-asiakirjojen jakelijana aloittaa Thalesin alihankkija Schenker. Aiemmin jakelusta on vastannut Matkahuolto.

Poliisihallituksen mukaan lupa-asiakirjat toimitetaan jatkossakin pääsääntöisesti jakelijan noutopisteisiin ympäri Suomen. Noutopisteinä toimivat R-kioskit ja K-ryhmän kaupat sekä joukko Schenkerin omia toimipaikkoja.

Jatkossa passien lisäksi myös henkilökortit voidaan toimittaa pika- ja express-lähetyksinä. Lisäksi lupa-asiakirjojen express-toimituspaikkoja on jatkossa myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

Uudet toimituspaikat ovat Lahti, Kouvola, Turku, Tampere, Kuopio, Vaasa, Oulu ja Rovaniemi.

Lue myös:

    Uusimmat