Suomen myydyimmistä autoista vain yksi jatkaa nousuaan – näin Kiat pärjäävät ensimmäisessä katsastuksessa

16:01
Mitä auton katsastuksessa tapahtuu?

Tämän hetken kymmenestä myydyimmästä automerkistä ainoastaan Kia pystyi kasvattamaan myyntiään tammi–huhtikuussa. Katsastusasemilla korealaisvalmistajan autot eivät kuitenkaan ole priimuksia.

Kia-henkilöautoja ensirekisteröitiin Suomessa tammi–huhtikuussa 2 381. Se oli 3,3 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Kian myynnin kasvuprosentti ei ollut suuren suuri mutta se oli silti ainutlaatuinen. Kaikkien muiden TOP-10-henkilöautomerkkien myynti laski Suomessa tammi–huhtikuussa. Pahimmat pudotukset kokivat Nissan (-29,5 %) ja Opel (-25 %).

Kia kasvatti myös markkinaosuuttaan henkilöautoissa selvästi. Markkinaosuus oli huhtikuussa 6,8 prosenttia ja tammi–huhtikuussa 6,2 prosenttia.

Kian alkuvuotta siivitti uuden Ceed-mallin menestys. Ceedin myynti kasvoi tammi–huhtikuussa yli 71 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna. Ceed-mallisto laajeni alkuvuodesta uudella ProCeed-mallilla, joka on saanut hyvän vastaanoton Suomessa.

Kia panostaa Ceed-mallistoon lisää lähiaikoina. Kia on ilmoittanut esittelevänsä Ceed-mallista uuden crossoverin vielä tänä vuonna.

Näin Kiat pärjäävät ensikatsastuksessa

Kia saa siunata itseään siitä, että vauhtia kiihdytetään nimenomaan Ceedillä, sillä se on ollut ensikatsastuksissa vähiten hylätty Kian henkilöautomalleista.

Hylkäykseen johtanut vika löytyi viime vuonna 1,5 prosentista vuonna 2015 käyttöön otettuja eli edellisen sukupolven Kia Ceedejä. Tähän päädyttiin mittarilukemilla, joiden keskiarvo oli 54 000 kilometriä ja mediaani 50 000 kilometriä.

Kian merkkikohtainen hylkäysprosentti viime vuoden ensikatsastuksissa oli 5,0. Se on paljon enemmän kuin esimerkiksi Toyotan 1,3 prosenttia.

Pahin vikapommi Kialla oli viime vuonna Sorento. Mallista hylättiin ensikatsastuksessa peräti 16,8 prosenttia, vaikka ajokilometrien keskiarvo oli kohtuulliset 77 000 kilometriä.

Seuraavaksi vikaisimmat olivat Kia Picanto (hylkäysprosentti ensikatsastuksessa 7,3) ja Kia Sportage (6,9).

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja