Mainos

Suomen Motoristit ry: moottoripyörävero supistaisi kulutusta ja veisi valtiolta verotuloja

Suomen Motoristien mukaan verosta syntyvä verokertymä jäisi noin 10 miljoonaan euroon tavoitellun 30 miljoonan euron sijasta.

Suomen Motoristit ry teki selvityksen moottoripyörille esitetyn ajoneuvoveron vaikutuksista. Selvityksen mukaan vero vähentäisi moottoripyöräalan elinkeinojen tuloja ja valtion verotuloja sekä lisäisi työttömyyttä alalla.

Selvityksen mukaan ajoneuvovero pienentäisi moottoripyöräalan kotimaista kulutusta jopa 130 miljoonaa euroa.

Lisäksi valtio voi menettää arvonlisävero- sekä auto- ja polttoaineverotuloja yhteensä noin 32 miljoonaa euroa. Valtion tuloja supistaisivat myös jopa usean sadan työpaikan menetys moottoripyöräilyyn liittyviltä aloilta sekä vakuutusmaksuveron pieneneminen.

Suomen Motoristit perustavat näkemyksensä laatimaansa vaikutusarvioselvitykseen sekä syyskuussa toteuttamaansa Motoristitutkimukseen, jolla selvitettiin suomalaisten moottoripyöräilijöiden suhtautumista aiottuun veroon.

Yhdistyksen mukaan vero supistaisi liikennekäytössä olevaa moottoripyöräkantaa huomattavasti. Uusien moottoripyörien myynti vähentyisi myös entisestään.

Suomen Motoristit vaatii, että veron käyttöönottoa arvioitaisiin uudestaan ja että sen valmistelusta luovuttaisiin. Yhdistys jätti arvionsa 17. lokakuuta muun muassa eduskunnan liikennevaliokunnan sekä valtiovarainministeriön ja liikenne- ja viestintäministeriön edustajille.


---

3:07

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.