Suomen mestaruus ratkeaa Oulussa – Kärpät ei sekoita ketjuja, HPK:lla jälleen pieni muutos

Sihvonen: Kärpät on antanut tasoitusta vastustajilleen 7:45
Videolla Petteri Sihvonen analysoi Kärppien ja HPK:n huipputasaista finaalisarjaa ja seitsemättä peliä.

Jääkiekon SM-liigassa ratkeaa lauantai-iltana Suomen mestaruus, kun Kärpät ja Hämeenlinnan Pallokerho kohtaavat finaalisarjan seitsemännessä ja ratkaisevassa ottelussa Oulussa.

Mestaruus oli Kärpille katkolla jo torstaina Hämeenlinnassa, mutta HPK taisteli uhrautuvaisesti ja otti niukan 1-0-voiton.

Läpi finaalisarjan HPK oli ollut pelillisesti niskan päällä, mutta kuudennessa finaaliottelussa asetelmat vaihtuivat. Kärpät nousi lähes omalle tasolleen ja se näkyi jäällä.

Oululaiset hyökkäsivät laadukkaasti kiekolla ja tiiviinä viisikkona, sekä puolusti eteenpäin, ottaen HPK:n pelaajilta tilan ja ajan pois. Kärpät pystyikin luomaan laadukkaita maalipaikkoja, mutta HPK:n maalivahti Emil Larmi ei päästänyt ainuttakaan laukausta taakseen.

Tässä piileekin illan otteluun mielenkiintoinen yksityiskohta: miten Kärpät lähtee puolustamaan? Puolustaako se aggressiivisesti eteenpäin, vai luottaako se keskialueen ohjauspeliin?

HPK:n pelaaminen on toiminut läpi finaalisarjan, mutta edelleen tehottomuus maalinteossa on vaivannut. Mikäli HPK ei pysty parantamaan maalinteon tehokkuuttaan, Suomen mestaruuden voittaminen on hankalaa.

Myöskään sattuman merkitystä ei voi poissulkea, kun mestaruus on katkolla molemmille.

Illan ottelussa ratkeaa myös pudotuspelien pistepörssin voittaja. Ennen illan ottelua Kärppien kultakypärä Ville Leskinen johtaa pistepörssiä 14 tehopisteellään, mutta heti pinnan päässä on HPK:n kultakypärä Teemu Turunen sekä tehopuolustaja Petteri Nikkilä.

Kärpät jatkaa edelleen samalla kokoonpanolla, eikä tee siihen mitään muutoksia. HPK tekee yhden muutoksen, kun Miro Ruokonen nousee nelosketjuun Henri Kannisen tilalle.

Lue myös:

    Uusimmat