Huima trilleri! HPK venytti finaalisarjan seitsemänteen otteluun hurjan taistelun jälkeen – Emil Larmi pysäytti täysin Kärpät Hämeenlinnassa

HPK venytti finaalisarjan seitsemänteen otteluun, kun se kukisti Oulun Kärpät 1-0-lukemin kuudennessa finaaliottelussa Hämeenlinnassa.

Finaalisarja on nyt tasan otteluvoitoin 3-3. HPK:n voiton sankarina toimi maalivahti Emil Larmi, joka torjui yhteensä 27 kertaa.

Larmi piti joukkuettaan pystyssä etenkin ensimmäisessä erässä, sillä hän torjui erän aikana peräti 15 kertaa. Kärpillä oli monta hyvää maalipaikkaa, mutta Larmi torjui kaiken.

HPK meni toisessa erässä 1-0-johtoon, kun Valtteri Puustinen ohjasi Teemu Turusen syötön oululaisten maaliin. Kärpät oli kuitenkin hieman niskan päällä myös toisessa erässä, sillä joukkueen maalivahti Veini Vehviläinen joutui torjuman erän aikana vain kaksi kertaa.

Kärpät laittoi hurjan paineen HPK:n maalille vielä päätöserässäkin, mutta maalia se ei onnistunut tekemään. Larmi torjui varmasti ja HPK:n urhautuvainen puolustuspelaaminen pysäytti oululaisten laukaukset.

Finaalisarjan seitsemäs ja ratkaiseva ottelu pelataan lauantaina Oulussa. Suomen mestaruus irtoaa voitolla.