Suomen maajoukkue joutui röyhkeän vedätysyrityksen kohteeksi – Jarkko Nieminen haistoi palaneen käryä: "Pieni tilanne päällä"

Suomi kukisti Davis-cupissa Meksikon vieraissa 3–2, kun suurlahjakkuus Otto Virtanen voitti sunnuntain vastaisena yönä pelatussa ratkaisuottelussa Manuel Sanchezin 6–2, 7–6.

18-vuotias Virtanen oli syystäkin innoissaan voitosta.

– Tosi hyvät fiilikset! Pelasin mielestäni hyvän ottelun. Jännitin aika paljon ennen ottelua ja sen ratkaisuhetkillä, mutta onnistuin nollaamaan ajatukseni sekä pelaamaan omaa rohkeaa peliäni. Eilisen tappion jälkeinen tunnelma oli erittäin haikea, mutta tänään aamulla heräsin täysin uutena miehenä. Tänään syöttöni ja kämmenlyöntini olivat hyvässä vireessä, Virtanen kuvaili Tennisliiton verkkosivuilla.

Ennen Meksikon kukistumista Suomen joukkue kohtasi häikäilemätöntä vilunkipeliä maaottelun meksikolaisjärjestäjiltä.

Suomen Tennisliiton viestintävastaava Jarno Tiusanen julkaisi Twitterissä videon, jonka yhteydessä hän kertoo, kuinka ottelujärjestäjä oli lauantain vastaisen yön ja aamun aikana kärrännyt ylimääräistä massaa pelikentälle. 

Järjestäjien tarkoituksena oli Tiusasen mukaan saada kenttää hitaammaksi, jotta meksikolaisilla olisi paremmat mahdollisuudet voittoon. Suomen maajoukkueen kapteeni Jarkko Nieminen oli kuitenkin tilanteen tasalla ja vaati kentänhoitajia kärräämään ylimääräinen massa pois.

– Pieni tilanne päällä, mutta kapteeni Nieminen hoitaa, Tiusanen kirjoitti.

Niklas-Salminen sairastui, Heliövaara urakoi

Virtasen ratkaisuottelun lisäksi lauantaina pelattiin nelinpeli, jossa Henri Kontinen ja Harri Heliövaara kukistivat Santiago Gonzalesin ja Miguel Angel Reyes-Varelan 6–3, 7–6.

– Olen tyytyväinen meidän esitykseen – pelasimme ehjän pelin ja saimme tärkeän pisteen meille. Syötimme läpi ottelun hyvin, eivätkä vastustajat onnistuneet murtamaan meitä kertaakaan. Palautimme myös hyvin olosuhteisiin nähden ja saimme avauserässä tarvittavan murron sekä toisessa erässä tarvittavan minimurron, Kontinen kommentoi.

Päivän keskimmäisessä ottelussa sairastunutta Patrik Niklas-Salmista tuurannut Heliövaara taipui Meksikon ykköspelaajalle Gerardo Lopez Villasenorille 0–6, 6–7.

– Heti nelinpelin jälkeen Jarkko kertoi minulle Patin sairastuneen ja minun tulisi mennä kentälle. Ottelu lähti hieman huonosti liikkeelle ja tuntui, että vastustajan kaikki lyönnit onnistuivat. Toisen erän alkuun päätimme, että laitan kaiken likoon ja pääsinkin mukaan otteluun rikkomalla vastustajan rytmiä. Harmittavan lähelle toisessa erässä pääsin, mutta vastustaja oli parempi ratkaisuhetkillä, Heliövaara kertasi.

Meksikon kaatuminen tiesi sitä, että Suomi jatkaa Davis-cupin ykkösryhmässä.

– Olen erittäin tyytyväinen koko joukkueen edesottamuksista, sillä olosuhteet eivät olleet ne helpoimmat. Tänäänkin oli erittäin vaiherikas päivä, kun Patti sairastui ja jouduimme vaihtamaan suunnitelmaa lyhyellä varoitusajalla. Otto pelasi ratkaisupelissä todella hienosti ja nyt on mahtava fiilis, kapteeni Nieminen summasi.

Lue myös:

    Uusimmat