Suomen konkarihiihtäjällä edessään iso päätös – "Olen joka kevät käynyt sitä painia"

MM-maastohiihdot naisten osalta ohi – MTV:n kisatiimi summasi Suomen saldon 2:27
MM-maastohiihdot naisten osalta ohi – MTV:n kisatiimi summasi Suomen saldon

Anne Kyllösen maastohiihtouran yhdeksännet arvokisat eivät olleet riemujuhlaa. Jatkostaan kokenut hiihtäjä tekee päätökset myöhemmin keväällä.

35-vuotias Kyllönen oli Planicassa perinteisen sprintissä 24:s, yhdistelmähiihdon hän keskeytti ja MM-kisojen päätösmatkalla, 30 kilometrin perinteisellä hän oli 26:s, yli kuusi minuuttia kärjestä.

Kyllönen kärsi osansa Suomen joukkueen huonosta välinepäivästä.

– Kyllä hiihtäjässäkin oli vikaa, Kyllönen tunnusti.

Kyllösen ura on ollut viime vuosina laskusuunnassa, ja arvokisapaikat ovat olleet vaakalaudalla. Päätöstä jatkostaan Kyllönen ei osannut antaa ainakaan vielä aurinkoisella Planican MM-stadionilla.

– Kyllä se lähtee minulla siitä, että keväällä pitää olla palava motivaatio ja halu jatkaa, ja selkeä tavoitteiden asettelu. Jos sitä ei ole, ja sellaista tunnetta ei tule, niin sitten tietää, että on valmis lopettamaan. Vaikea tässä kohdin sitä on vielä sanoa.

– Olen joka kevät käynyt sitä painia.

Kyllösen edellinen henkilökohtainen palkintosija maailmancupissa on yli kuuden vuoden takaa. Arvokisoissa hän on noussut palkintopallille kerran, naisten viestin jälkeen Sotshin olympialaisissa vuonna 2014.

– Se panostus, jota olen tähän koko elämäni pistänyt kiinni, ja myös rahallisesti aika paljon satsannut, niin totta kai siinä pitää olla järki päässä.

– Kyllä siinä pitää olla selkeä näkemys, että pystyy kehittymään ja pitää miettiä mitä ne kehitettävät asiat ovat. Sitä kautta lähteä rakentamaan, Kyllönen avasi prosessia.  

Lue myös:

    Uusimmat