Kerttu Niskanen paljasti ratkaisevan hetken pettymykseen päättyneessä kisassa: "Tuli ajatus, ettei mitalia tule"

Kerttu Niskanen: En uskaltanut vastata Ebban iskuun – mitalihaaveet murskautuivat vaihdon jälkeen 3:05
Kerttu Niskanen: En uskaltanut vastata Ebban iskuun – mitalihaaveet murskautuivat vaihdon jälkeen.

Mitaliodotuksin Planican MM-hiihtojen 30 kilometrin perinteisen kisaan lähtenyt Kerttu Niskanen hiipui lopulta kuudenneksi. Kisan voittaja, Ruotsin Ebba Andersson karkasi omille teilleen jo varhaisessa vaiheessa ja vei voiton 53 sekunnin erolla.

Niskanen pysyi mukana viiden naisen mitalikamppailussa aivan viime kilometreille, mutta joutui lopulta taipumaan. Norjan Anne Kjersti Kalvå ja Ruotsin Frida Karlsson veivät himmeämmät mitalit, ja suomalaista maaliin ennättivät myös Ruotsin Linn Svahn ja Yhdysvaltojen Rosie Brennan.

Hyvissä asemissa ollut Niskanen vaihtoi kisan puolivälissä suksensa toiseen pariin, kuten tekivät muutkin kärkinaiset. Toinen pari ei kuitenkaan ollut yhtä liukas kuin ensimmäinen.

– Vaihdon jälkeen tuli ajatus, ettei mitalia tule, Niskanen sanoi, mutta myönsi olleensa myös väsynyt.

– Alkuun oli hyvä suksi. Minun piti seurata, mitä muut tekevät tuohon vaihtoon.

Niskanen sanoi huomanneensa vaihdon jälkeen esimerkiksi norjalaisen hopeanaisen Anne Kjersti Kalvån todella liukkaan suksen. Ajatukset "eivät olleet iloisia".

– Ajattelin, että kestävyydellä voin vielä tulosta tehdä.

– Olin kuitenkin niin väsynyt jo viimeisellä kierroksella, Niskanen kertasi.

Juttu jatkuu videon alla.

Krista Pärmäkosken oli pakko tulla suksenvaihtoon jo avauslenkin jälkeen – "Surkea kulku oli tänään, jalat ulkona pelistä" 2:11
Krista Pärmäkosken oli pakko tulla suksenvaihtoon jo avauslenkin jälkeen – "Surkea kulku oli tänään, jalat ulkona pelistä."

Muista suomalaisista Krista Pärmäkoski oli 15:s,  Johanna Matintalo 26:s ja Anne Kyllönen 27:s.

Matintalo kertoi kisan jälkeen, että koko Suomen joukkue kärsi kalustohuolista. Tämän vahvisti myös naisten päävalmentaja Jussi Piirainen.

– Ei kalusto ainakaan auttanut Kerttua mitalitaistossa, Piirainen summasi.

Juttua täydennetty Niskasen kommenttien osalta kello 15.56.

MM-maastohiihdot naisten osalta ohi – MTV:n kisatiimi summasi Suomen saldon 2:27
MM-maastohiihdot naisten osalta ohi – MTV:n kisatiimi summasi Suomen saldon.