Suomen kansan vihaama tuomarikaksikko ulos MM-kisoista

Moni suomalainen kiekkofani saa vieläkin ylimääräisiä sydämentykytyksiä muistellessa viime vuoden jääkiekon MM-kisoja, ja erityisesti finaaliottelun tuomarilinjaa.

Suomen ja Venäjän välisessä MM-finaalissa viheltänyt tuomaripari Lars Brüggemann-Keith Kaval nosteli kättään kyseenalaisesti. Leijonille vihellettiin monia kevyitä jäähyjä, kun taas venäläiset saivat huseerata kentällä vapaammin ilman pelkoa joutua jäähyboksiin.

Kerrottakoon niille, jotka eivät muista, Suomi hävisi finaalin maalein 2-5.

Sekä saksalainen Brüggemann (kuvassa) että yhdysvaltalainen Kaval ovat puhaltaneet viimeiset kolme miesten MM-kisaa, mutta arvokisaputkelle tuli nyt stoppi. Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF julkaisi eilen kisoissa tuomaroivien nimet. Minskin MM-finaalin tuomaroineen kaksikon nimeä ei listalta enää löytynyt.  

Suomesta kisoihin lähtevät päätuomarit Jyri Rönn ja Aleksi Rantala. Linjatuomareista mukana ovat Masi Puolakka ja Sakari Suominen. Katso koko lista täältä.

Westerlundin inhoama ruotsalaiskaksikko kisoihin

Suomella oli ongelmia tuomarilinjan suhteen jo kisojen alussa, kun se kohtasi turnauksen toisessa pelissään Venäjän.  Ruotsalainen tuomarikaksikko Marcus Vinnerborg ja Mikael Nord puhaltelivat kummallisia tuomioita, Leijonien joutuessa kärsijän rooliin.

Kisojen puhuttanein tilanne tapahtui kun Venäjän Vadim Shipatshjov taklasi avojäällä Pekka Jormakan erittäin rajusti. Tuomarikaksikon päätös: ei jäähyä. Jormakka peli päättyi lievään aivotärähdykseen, ja Suomi hävisi maalein 2-4.

"Toivottavasti emme enää ikinä näe näitä kahta herraa Suomen pelissä", jyrisi rauhallisena miehenä tunnettu päävalmentaja Erkka Westerlund ottelun tauottua.

Tshekissä järjestettävien jääkiekon MM-kisojen (1.-17.5.) alkuun on nyt aikaa 44 päivää. Suomi kohtaa ensimmäisessä ottelussaan vappupäivänä USA:n. Katso koko kisaohjelma täältä!

Lue myös:

    Uusimmat