Suomen hävittäjäkaupoista kova kilpailu – brittiministeri lupaili MTV:n haastattelussa Suomeen yli tuhat työpaikkaa kymmenien vuosien ajalle

5:10
Katso video: Brittiministeri Jeremy Quin kertoo MTV:n erikoishaastattelussa, mitä Eurofighter-hävittäjän valinta toisi Suomelle.

Helsingin Kaivopuistossa on päästy tutustumaan myös Suomen tuleviin hävittäjäehdokkaisiin. 

Helsingin Kaivopuistossa on parhaillaan käynnissä massiivinen lentonäytös, jossa on esillä lähes kaikki Suomen hävittäjähankinnan ehdokasmallit. 

Näytillä tämänpäiväisessä näytöksessä on myös eurooppalaisessa yhteistyössä valmistettu Eurofighter Typhoon, joka on tällä hetkellä käytössä muun muassa Italiassa, Saksassa ja Britanniassa. 

Mukana markkinoimassa Eurofighter-konetta Suomelle on ollut Britannian puolustushankinnoista vastaava ministeri Jeremy Quin, jonka mukaan koneen valinta toisi Suomeen yli tuhat työpaikkaa.

– Tämä toisi Suomeen kovan tason ja kovan teknisen osaamisen töitä noin 1 500 seuraavan 40 vuoden aikana, Quin sanoo MTV Uutiset Liven haastattelussa. 

– Ei vain liittyen Suomen mahdollisiin hävittäjiin, mutta osana kansainvälistä yhteistyötä myös niiden hävittäjien kehittämiseen, joilla tullaan puolustamaan Eurooppaa ainakin 2060-luvulle asti, Quin markkinoi. 

Katso Eurofighter Typhoon -koneen esittely ja brittiministerin koko haastattelu yllä olevalta videolta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja