Suomelta ilmiömäinen suoritus EM-kilpailuissa – kovinta vauhtia lähes 50 vuoteen

Suomen viestijoukkueet lämpenivät tiistaina tasollaan huikeisiin vauhteihin Rooman EM-kisojen alkuerissä. Varsinkin 4x400 metrin viestijoukkueen Milja Thureson, Aino Pulkkinen, Katriina Wright, Mette Baas aika 3.26,51 oli ällistyttävä.

Koko nelikko virittyi yhtä aikaa loistaviin osuusaikoihin.

– Kaikki olivat tosi kovassa iskussa, ja vaihdot onnistuivat. Kokonaisuus oli täysi kymppi. Olisiko se ollut sitten kymppiplus, jos olisi vielä päästy finaaliin, Pulkkinen tiivisti kokonaisuuden.

– Ei varmaan Petrakaan (Urheiluliiton lajivastaava Petra Stenman) osannut odottaa, että pystytään juoksemaan näin kova aika.

Joukkue sijoittui erässään viidenneksi ja erien aikavertailussa kymmenenneksi. Suomen maajoukkueista parempaan aikaan on kyennyt vain 1970-luvun menestysryhmä Rooman 1974 EM-kisoissa ja Montrealin 1976 olympialaisissa.


Hienot osuusajat

Thureson avasi viestin ajalla 52,60.

– Olen halunnut tällä kaudella juosta 52-alkavaa. Hienoa, että se tuli tähän viestiin. Olen tosi iloinen, että sain annettua joukkueelle parhaimman iskuni, Thureson kertoi.

Pulkkinen paineli toisen osuuden aikaan 51,74, ja Yhdysvalloissa asuva Wright nosti kolmannen osuuden ajallaan 50,88 joukkueen viidenneksi.

– Olen kiitollinen, kun oli tilaisuus kilpailla Suomen joukkueessa nyt, kun olen parhaassa kunnossani yliopistokauden päätteeksi. Tiesin, että pystyn auttamaa joukkuetta paremmin kuin ennen, Wright kommentoi viestiä.

Baas säilytti ankkurina asemat 51,29 sekunnin kierrosajalla.

– Emme me tällaista kokonaisaikaa osanneet odottaa. Oli aikamoinen yllätys, kun näimme sen maalissa, Baas tunnusti.

Myös Petra Häggqvist, Anna Pursiainen, Anniina Kortetmaa ja Lotta Kemppinen juoksivat hienosti 4x100 metrin viestissä. Nelikko oli ajalla 43,68 erässään kuudes ja aikavertailussa kymmenes. Sillä noustaan Suomen kaikkien aikojen tilastossa viidenneksi. Se on kovin aika lähes 17 vuoteen.
 

Lue myös:

    Uusimmat