Suomalaisyllättäjältä upea hiihto Tour de Skillä – Pärmäkoski täydensi hienon suomalaispäivän

Johanna Matintalo hiihti uransa parhaan sijoituksen maastohiidon maailmancupissa Val di Fiemmessä. Matintalo oli parhaana suomalaisena viides Tour de Skin kuudennella etapilla. Kymmenen kilometrin perinteisen yhteislähtökilpailun voitti Venäjän Natalia Nepriajeva.

Nepriajeva jätti toiseksi tulleen Saksan Katharina Hennigin ja kolmanneksi ehtineen Ruotsin Ebba Anderssonin viimeisillä sadoilla metreillä kyydistään. Hennig jäi lopulta venäläisestä 2,4 sekuntia ja Andersson 4,1 sekuntia.

Matintalo roikkui kärjen mukana vielä yhdeksän kilometrin kohdalla, mutta joutui lopulta taipumaan. Eroa voittajaan tuli lopulta 7,2 sekuntia. Sijoitus on Matintalon paras maailmancupissa.

Krista Pärmäkoski hiihti maaliin Matintalon jälkeen kuudentena. Pärmäkoski jäi kärjelle 9,9 sekuntia.

Tour de Skin kokonaiskilpailun johdossa jatkaa Yhdysvaltain Jessica Diggins, joka oli perjantain kilpailussa yhdeksäs 24 sekuntia kärjelle jääneenä.