Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Suomalaistutkijat olivat oikeassa: Tämä vihannes alentaa syöpäriskiä

Julkaistu 22.02.2012 13:27(Päivitetty 22.02.2012 14:28)

Portsmouthin yliopiston tekemän tuoreen tutkimuksen mukaan tomaatin sisältämä lykopeeni hidastaa syöpäsolujen leviämistä ja voi jopa tappaa eturauhassyövän solut.

Uusi tutkimus tukee vuosi sitten Itä-Suomen yliopistossa julkaistua väitöstutkimusta, jonka mukaan ravinnosta saatavat karotenoidit alentavat riskiä sairastua syöpään. Tutkimuksen mukaan ravinnosta saataviin karotenoideihin kuuluva lykopeeni voi vähentää syöpäriskiä. Sen lisäksi karotenoidien havaittiin vähentävän veren rasvojen hapettumista.

Väitös: Tietyt kasvikset alentavat syöpäriskiä jopa 45 prosenttia

Tuore Portsmouthin yliopiston tutkimus vahvistaa lykopeenin hyödyt. Tutkijoiden mukaan lykopeeni, joka antaa tomaatille punaisen värin, pystyy estämään syöpäsolujen kiinnittymisen terveeseen soluun.

– Ihminen saavuttaa tähän kemialliseen reaktioon tarvittavat lykopeenimäärät jo syömällä teollisia tomaattituotteita. Tutkimuksemme toteutettiin laboratorio-oloissa, joten lisätutkimuksia tarvitaan vielä asian vahvistamiseksi, tohtori Mridula Chopra Portsmouthin yliopistosta totesi.

Tutkimuksen osarahoittajana toimi elintarvikejätti Heinz, joka halusi niin ikään vahvistusta aiempiin lykopeenistä tehtyihin tutkimuksiin.

Lähde: The Food Channel

(MTV3)

Lisää aiheesta:

Helena söi yli vuoden antibiootteja ennen kuin todellinen syy lamauttavaan väsymykseen paljastuiUutissuomalainen: Esidiabetes yleistynyt voimakkaasti lapsillaViikkohoroskooppiRikki menneestä laukusta tulikin vain pieni korvaus – tätä kaikki eivät vakuutuksestaan tiedä: "Saattaa yllättää"Piparit airfryerissa – superhelppo ohje!Joulusiivous mielessä? Älä tee näitä virheitä saunaa pestessä
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 06:39
    Väsymys

    Helena söi yli vuoden antibiootteja ennen kuin todellinen syy lamauttavaan väsymykseen paljastui

  • 05:42
    Diabetes

    Uutissuomalainen: Esidiabetes yleistynyt voimakkaasti lapsilla

  • 00:00
    Horoskooppi

    Viikkohoroskooppi

  • Eilen19:02
    Vakuutukset

    Rikki menneestä laukusta tulikin vain pieni korvaus – tätä kaikki eivät vakuutuksestaan tiedä: "Saattaa yllättää"

  • Eilen17:44
    Jouluruoka

    Piparit airfryerissa – superhelppo ohje!