Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Suomalaistutkijat olivat oikeassa: Tämä vihannes alentaa syöpäriskiä

Julkaistu 22.02.2012 13:27(Päivitetty 22.02.2012 14:28)

Portsmouthin yliopiston tekemän tuoreen tutkimuksen mukaan tomaatin sisältämä lykopeeni hidastaa syöpäsolujen leviämistä ja voi jopa tappaa eturauhassyövän solut.

Uusi tutkimus tukee vuosi sitten Itä-Suomen yliopistossa julkaistua väitöstutkimusta, jonka mukaan ravinnosta saatavat karotenoidit alentavat riskiä sairastua syöpään. Tutkimuksen mukaan ravinnosta saataviin karotenoideihin kuuluva lykopeeni voi vähentää syöpäriskiä. Sen lisäksi karotenoidien havaittiin vähentävän veren rasvojen hapettumista.

Väitös: Tietyt kasvikset alentavat syöpäriskiä jopa 45 prosenttia

Tuore Portsmouthin yliopiston tutkimus vahvistaa lykopeenin hyödyt. Tutkijoiden mukaan lykopeeni, joka antaa tomaatille punaisen värin, pystyy estämään syöpäsolujen kiinnittymisen terveeseen soluun.

– Ihminen saavuttaa tähän kemialliseen reaktioon tarvittavat lykopeenimäärät jo syömällä teollisia tomaattituotteita. Tutkimuksemme toteutettiin laboratorio-oloissa, joten lisätutkimuksia tarvitaan vielä asian vahvistamiseksi, tohtori Mridula Chopra Portsmouthin yliopistosta totesi.

Tutkimuksen osarahoittajana toimi elintarvikejätti Heinz, joka halusi niin ikään vahvistusta aiempiin lykopeenistä tehtyihin tutkimuksiin.

Lähde: The Food Channel

(MTV3)

Lisää aiheesta:

Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!Moni aikuinen ei tunnista tätä iho-ongelmaa itsellään – voi hoitamattomana johtaa pysyviin arpiinSuojaa suolisto kansanterveysuhalta – nämä ruoat auttavatPialta kiellettiin pullien leipominen vanhuksille – nyt hän ja tuhannet muut nousivat kapinaan: "Onko tässä järjen hiventä?"Anun nerokas ratkaisu joulutorttuihin: "Maailmaa mullistava"Miten estää sähköauton latausluukun jäätyminen? Asiantuntija vinkkaa kaksi kikkaa
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 11:03
    Linnan juhlat

    Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!

  • 08:31
    Iho-ongelmat

    Moni aikuinen ei tunnista tätä iho-ongelmaa itsellään – voi hoitamattomana johtaa pysyviin arpiin

  • 06:48
    Lääkkeet

    Suojaa suolisto kansanterveysuhalta – nämä ruoat auttavat

  • 05:15
    Vanhustenhoito

    Pialta kiellettiin pullien leipominen vanhuksille – nyt hän ja tuhannet muut nousivat kapinaan: "Onko tässä järjen hiventä?"

  • Eilen18:55
    Jouluruoka

    Anun nerokas ratkaisu joulutorttuihin: "Maailmaa mullistava"