Suomalaistoimittaja näki, millaiseksi meno yltyi viruslingoksi mainitussa Mestarien liigan ottelussa – "Se kieltämättä oli aika railakasta"

7:00
Italiassa asuva jalkapallotoimittaja Mitri Pakkanen kertoo kokemuksiaan.

Pohjois-Italian Monzassa asuva jalkapallotoimittaja Mitri Pakkanen on viime viikkojen aikana joutunut seuraamaan lähietäisyydeltä koronavirusepidemian leviämistä. Koronavirus on osunut pahimmin Italiaan, ja juuri Lombardian alue, johon Monzakin kuuluu, on kärsinyt eniten.

– Onhan tässä ollut reilun kuukauden ajan dramaattista ja traagista ihmiskohtaloiden ja ihmishenkien kannalta. Jalkapallo on tuntunut pienemmältä asialta, Pakkanen sanoo C Moren Urheilusuorassa.

Kuitenkin jalkapallostakin on puhuttu. Erityisesti esillä on ollut 19. helmikuuta Milanossa pelattu Mestarien liigan ottelun Atalanta–Valencia. Tapahtuman on sanottu olleen yksi pahimmista koronaviruksen levittäjistä, kun tuhannet ihmiset juhlivat yhdessä Atalantan voittoa. Pakkanen kertoo itsekin olleensa paikalla stadionilla.

– Se oli yksi hyvin todennäköinen viruslingoksi mainittu massatapahtuma. Kyllä se meno kieltämättä oli aika railakasta ennen peliä ja pelin jälkeen, Pakkanen sanoo.

– Siitä on aika paljon kirjoitettu. Se on virologien ja muiden asiantuntijoiden toteama tai lähes varma tieto, että se oli yksi suuri aiheuttaja, mistä virus lähti leviämään.

Urheilusuoran haastattelussa Pakkanen kertoo myös, miten Italiassa on suhtauduttu muun muassa Juventuksen tähtipelaajiin, jotka ovat matkustaneet pois Italiasta koronakriisin keskellä.

C Moren Urheilusuora maanantaista perjantaihin klo 19.30!

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja