Suomalaisten tileillä makaa ennätykselliset 108 miljardia euroa lähes nollakorolla: "Ajattelen, että jokaisen pitäisi sijoittaa"

Suomalaisten tileillä makaa ennätykselliset 108 miljardia euroa lähes nollakorolla – mitä tämä merkitsee? 7:17
Suomalaisten tileillä makaa ennätykselliset 108 miljardia euroa lähes nollakorolla – mitä tämä merkitsee?

Suomalaisten kotitalouksien yhteenlaskettu talletuskanta oli elokuun 2021 lopussa 108,2 miljardia euroa ja talletusten keskikorko 0,03 %. Talletuskannasta oli yön yli  talletuksia 98,9 miljardia euroa ja määräaikaistalletuksia 2,5 miljardia euroa.

Uusia määräaikaisia talletussopimuksia suomalaiset kotitaloudet solmivat elokuussa 48 miljoonan euron edestä. Uusien määräaikaistalletusten keskikorko oli elokuussa 0,20 %.

Tiedot selviävät Suomen Pankin tuoreimmasta Lainat, talletukset ja korot -tilastosta. 

Jos 108,2 miljardia euroa jaettaisiin tasan kaikkien suomalaisten kesken, se tarkoittaisi jokaiselle vajaata 20 tuhatta euroa. 

– Kuulostaa isolta summalta. Suomalaisilla on varmasti ihan liikaa rahaa tileillä, josta tuo summa kertoo, sanoo Osuuspankin varallisuudenhoitoasiakkaiden johtaja Kai Kalajainen. 

Lähes nollakorkoisilla tileillä rahojen makuuttaminen ei tuota juuri mitään. 

– Sijoittaa voivat ihan kaikki ja itse ajattelen, että jokaisen pitäisikin sijoittaa. 

Sijoittamisen muotoja on niin monia, että niistä jokainen voi löytää omansa. 

– Tähän on tullut aika hienot työkalut. Mikrosäästäminen, eli korttimaksujen yhteydessä voi laittaa rahaa menemään itselleen säästöön ja vaikkapa rahastoon niitä sijoituksia. 

Huolettomuuden ystäville paras tapa aloittaa sijoittaminen ovat rahastot. Rahastoon voi itse laittaa esimerkiksi kuukausittain itse valitsemansa summan. 

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

– Erityisen suosittua on ollut viime aikoina vastuullisuuteen liittyvä sijoittaminen. Meillä OP-ilmasto on ollut tänä vuonna kaikista suosituon rahasto, Kalajainen kertoo. 

Sijoittamisesta keskustellaan tänään Viiden jälkeen -ohjelmassa. Viiden jälkeen kello 16.58 alkaen MTV.fi-palvelussa ja MTV3-kanavalla.  

Lue myös:

    Uusimmat