Suomalaistähti Sebastian Aho taituroi hattutempun NHL:ssä – Aleksander Barkov säkenöi jatkoajalla

NHL:ssä Carolina Hurricanesin Sebastian Aho teki kypärätempun joukkueen kohdatessa Chicago Blackhawksin. Ahon maalit veivät joukkueen 5–2-voittoon.

Katso Ahon maaleja pääkuvan videolta!

Ahon ensimmäinen maali syntyi toisen erän alussa. Hän toi Carolinan 3–0-johtoon. Noin viiden minuutin päästä Aho onnistui saamaan kiekon Chicagon häkkiin ylivoimalla.

Erän lopussa Chicago pääsi tekemään ensimmäisen maalinsa.

Carolina teki viimeisessä erässä vielä kaksi maalia, joista jälkimmäisen allekirjoitti Aho. Suomalainen iski kiekon tyhjään maaliin.

Suomen maailmanmestaruuteen vuonna 2019 torjunutta Kevin Lankista ei Chicagon maalilla nähty. Lankinen on kauden aikana tehnyt hurjiakin torjuntalukemia. Hänen suorituksensa kuitenkin laskivat huhtikuussa, vaikka torjuntalukemat ovat olleet yhä keskivertoa paremmat, kirjoittaa Chicago Sun-Times -lehti. Joukkueen valmentaja Jeremy Colliton kommentoi lehdelle, ettei tilanne ole odottamaton, kun tarkastellaan, kuinka paljon Lankinen on pelannut.

Chicagon maalia pelissä vahtinut Malcolm Subban otettiin penkille hänen päästettyään neljä maalia 18 laukauksesta. Hänen tilalleen tuli Collin Delia.

Hintz ja Kiviranta maalinteossa

Florida Panthers otti jatkoaikavoiton Aleksander Barkovin maalilla. Dallas Stars kaatui lukemin 5–4.

Florida oli ensimmäisessä erässä jo alle kolmen minuutin peliajan jälkeen 2–0-johdossa. Floridan maalien jälkeen Dallas kavensi, mutta Panthers teki vielä yhden maalin. Dallasin Roope Hintz teki maalin erän lopulla. Tauolle siirryttiin Panthersin johtaessa 3–2.

Toisessa erässä nähtiin yksi Floridan maali. Kolmannella jaksolla Dallas toi lukemat 4–4-tasatilanteeseen. Erän ensimmäisestä maalista vastasi Joel Kiviranta.

Kun jatkoaikaa oli pelattu alle kolme minuuttia, Barkov laukoi ylivoimalla Floridan voittomaalin.

Barkov ja Hintz saivat pelissä myös syöttöpisteet.