Suomalaistähdeltä iso huomio NHL:n viime kauden floppiseuran täyskäännökseen – "Yllättävän monessa pelissä"

Viime kaudella flopannut Edmonton Oilers on saanut jääkiekkoliiga NHL:ssä aikaan täyskäännöksen. Joukkue on noussut läntisen konferenssin kärkikahinoihin, ja suuri osansa liitoa on ollut suomalaismaalivahti Mikko Koskisen ansiota.

Viime kaudella Oilers jäi NHL:n läntisessä konferenssissa viimeistä edelliselle sijalle 14:nneksi. Nyt se on aivan konferenssin kärkisijoilla voitettuaan kauden 18 ensimmäisestä pelistään 11.

Jos viime kaudella Koskista paikoin parjattiinkin, hän on ollut tämän sesongin alussa itse varmuus. Koskinen on aloittanut tällä kaudella kahdeksan ottelua ja ottanut niistä seitsemän voittoa. Suomalainen on operoinut maalissa oivalla torjuntaprosentilla 92,7.

Viimeisimmäksi Koskinen torjui 29 pelastuksella nollapelin, kun New Jersey Devils kaatui lauantain vastaisena yönä 4–0.

– Oma peli on kulkenut koko kauden ihan hyvin. Perustekeminen on hyvällä mallilla. Hyvä jatkaa, Koskinen kommentoi MTV Urheilulle.

Koskinen nostaa yhden selkeän tekijän koko joukkueen nousun taustalta.

– Tänä vuonna meidän joukkueemme on ollut aika sitkeä. Ei ole annettu periksi. Ollaan monessa pelissä oltu parikin maalia tappiolla ja noustu silti voittoon.

Edmonton on taistellut 11 voitostaan peräti kuusi niin, että se on ollut ottelun aikana tappioasemassa.

– Viime vuonna se oli sillä lailla, että jos jäätiin yksi–kaksi maalia heti perään, oltiin yhtäkkiä kolme–neljä perässä. Nyt ei olla luovutettu missään vaiheessa. Ollaan oltu sitkeitä ja painettu loppuun asti. Se on tuottanut tulostakin yllättävän monessa pelissä. Se on isoin ero. Sieltä ollaan raavittu aika paljon pisteitä lisää.

Vastuu Edmontonin veskarien – Koskisen ja kanadalaisen Mike Smithin – välillä on jakautunut suunnilleen puoliksi, ja se on toiminut Koskisen arvion mukaan hyvin. 

– Siinä on aina päässyt tuoreena kehiin. Tuntuu, että molemmat pystyvät tsemppaamaan aika hyvin toisia parempaan suoritukseen. Veteraanijätkä Mike on ollut hyvä apua itsellenikin, Koskinen sanoo.

Smith on aloittanut kymmenen ottelua ja voittanut niistä viisi. Voittoja hänellä on vähemmän, mutta torjuntaprosentti on aivan Koskisen luokkaa: 92,6.

Lue myös:

    Uusimmat