Suomalaispuolustajat heiluttivat verkkoja NHL:ssä – Granlund ja Haula peittosivat Floridan

Jääkiekon NHL-liigassa Nashville Predators höykytti suomalaisvahvistustensa avittamana Florida Panthersia vieden voiton maalein 4–1.

Florida avasi ottelun maalitilin ja suomalaispuolustaja Markus Nutivaara sai napattua Sam Bennettin avausmaalista syöttöpisteenkin.

Floridalaisten onni kuitenkin kääntyi alle kaksi minuuttia myöhemmin, kun Nashvillen Mikael Granlund naulasi kiekon Panthersin verkon perälle. Loppuottelu olikin Nashvillen tykittelyä. Joukkueelle kertyi maaleja toisessa erässä yksi ja kolmannessa vielä kaksi.

Granlundin joukkuetoveri Erik Haula oli myös vauhdissa kotijäällä. Haula otti ensin syöttöpisteen Nick Cousinsin toisen erän maalista ja upotti vielä itse kiekon Floridan verkkoon, kun kolmatta erää oli pelattu reilut kaksi ja puoli minuuttia.

Nashvillen maalilla ahkeroi pelin aikana suomalaisveskari Juuse Saros. Suomalainen torjui yhteensä 39 laukausta 40:stä.

Hakanpään maali vei ottelun jatkoajalle

Dallas Stars vei kotijäällään voiton Carolina Hurricanesista maalein 4–3.

Carolina Hurricanesin suomalaispuolustaja Jani Hakanpää teki kolmannessa erässä pelin jatkoajalle vieneen tasoitusmaalin. Maali oli Hakanpäälle toinen Carolinan paidassa. Edellisen maalinsa suomalaispakki vain reilu viikko aiemmin, järjestyksessään toisessa Hurricanes-pelissään.

Hakanpään joukkuetoveri Sebastian Aho puolestaan otti syöttöpisteen Jaccob Slavinin toisen erän onnistumisesta.

Dallasin suomalaisista tehopisteille ylsi vain Esa Lindell, joka sai syöttöpisteen Jason Dickinsonin ensimmäisen erän lopulla tekemästä maalista. Lindell ehti olla jäällä lähes 26 minuutin ajan.

Ottelun ratkaisi jatkoajalla Starsin kanadalaishyökkääjä Jamie Benn.

Juoleville maali, Armialle syöttöpiste

Ottawa Senators otti puolestaan kotivoiton Vancouver Canucksista maalein 2–1.

Vancouverin ainoaksi maalintekijäksi nousi suomalaispuolustaja Olli Juolevi, joka teki maalin ottelun ensimmäisessä erässä. Juolevi oli jäällä yhteensä 15 ja puoli minuuttia.

Maali oli Juolevin NHL-uran toinen. Aiemman maalinsa Juolevi teki tammikuussa, jolloin kiekko porautui niin ikään Ottawan verkkoon.

Toisaalla Calgary Flames hävisi kotijäällään Montreal Canadiensille. Ottelu päättyi Canadiensin hyväksi niin ikään 2–1.

Kummassakin kanadalaismittelössä peli oli aloituserän jälkeen tasaluvuissa ja ratkaiseva maali tehtiin toisessa erässä. Canadiensin voiton varmistaneen maalin teki Tyler Toffoli. Montrealin suomalaishyökkääjä Joel Armia otti puolestaan Toffolin maalista syöttöpisteen.

Suomalaisvahvistuksiaan vailla pelaava Colorado Avalanche otti takkiinsa kotijoukkue St. Louis Bluesin voitettua 4–1.

Ottelun ainoa suomalainen oli Bluesin Niko Mikkola, joka oli jäällä vajaan 17 minuutin ajan. Mikkola jäi kuitenkin tehopisteittä. Joonas Donskoi ja Mikko Rantanen olivat edelleen sivussa Coloradon kokoonpanosta koronaprotokollan vuoksi.