Suomalaispelaajalle maukas voitto tenniksen Davis cupissa – vastustaja rankattu 250 sijaa korkeammalle

Suomi aloitti tenniksen Davis Cupin ottelun Intiaa vastaan vahvasti Espoossa, kun Otto Virtanen kukisti Prajnesh Gunneswaranin 6–3, 7–6 (7–1).

Voitto oli Suomelle tärkeä, sillä Virtanen on Suomen kakkospelaaja ja Gunneswaran Intian ykkönen. Virtanen on miesten maailmanlistalla sijalla 419 ja Gunneswaran 165:s.

Avauserässä Virtanen pystyi 3–2-tilanteessa syötönmurtoon. Tasainen toinen erä ratkesi vasta katkaisupelissä, jossa Virtanen oli vastustajaansa selvästi parempi.

Espoossa pelataan vielä tänään Suomen ykköspelaajan Emil Ruusuvuoren ja Intian kakkosen Ramkumar Ramanathanin välinen ottelu. Ruusuvuori on rankingissa sijalla 74 ja Ramanathan sijalla 187.

Panokset maaottelussa ovat isot, sillä voittaja etenee seuraavan askeleen kohti ylintä tasoa eli maailmanlohkoa. Suomen joukkueessa ovat Ruusuvuori, Virtanen, Henri Kontinen ja Harri Heliövaara. Kapteeni on Jarkko Nieminen.

Maaottelu ratkeaa lauantaina, jolloin ohjelmassa on nelinpeli sekä kaksi kaksinpeliä. Suomi tarvitsee Intian lyömiseen kolme otteluvoittoa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja