Suomalaisnyrkkeilijä hyppää kehään vaikka päivän varoitusajalla - luonut tuntemattomuudessa pitkän ammattilaisuran, vaikka lääkäri kehotti lopettamaan vuosia sitten

2:53
"Joka aamu herään arkisinkin viideltä ja lähden treenaamaan" – ammattinyrkkeilijä Timo Laine on aina valmis otteluun, vaikka valmistautumisaika jäisi minimiin.

Ammattinyrkkeilijä Timo Laine tunnetaan maailmalla miehenä, joka on valmis otteluun pikaisellä hälytyksellä. Pitkällä urallaan Laine on ehtinyt otella 43 kertaa, voittoja on kertynyt 28.

Viimeksi Laine, 36, nousi kehään Lontoossa, kun hän kohtasi Wembleyllä Lerrone Richardsin. Toistaiseksi kaikki ottelunsa voittanut Richards oli parempi pisteillä.

Lähtö Englantiin tuli Laineelle vuorokauden hälytyksellä. Oman haasteensa äkkilähtöön toi koronatilanne, jonka vuoksi suomalaisiskijä joutui kiirehtimään ensin koronatestiin, että sai ylipäätään matkustaa ottelupaikkakunnalle.

Laine sanoo pitävänsä itsensä jatkuvasti kunnossa ollakseen valmis ottelemaan koska vain. Kun kutsu käy, päätös lähtemisestä on tehtävä nopeasti.


– Lähden aika lailla intuition kautta, että mikä fiilis tulee. Mulle usein tulee se, että lähdetään kokeilemaan, Laine sanoo.

– Joka aamu herään arkisinkin viideltä ja lähden treenaamaan. Kuudelta alkavat treenit. Pyrin pitään itseni kunnossa, että olisin valmis lähtemään. 

Laine sanoo aina lähtevänsä voittamaan otteluitaan, vaikka valmistautuminen niihin on usen varsin poikkeuksellinen.

– Viime matsin aikaan olin juuri aloittanut voimakauden, enkä ollut herkimmilläni. Ajattelin, että olen ihan kunnosa ja jaksan loppuun ja pystyn voittamaankin. Tuli pistettappio.

Pitkä ura rajun lajin parissa on tuonut mukanaan omat haasteensa. Jo vuosia sitten lääkäri kehotti Lainetta lopettamaan uransa. Pääkuvan videolla Laine kertoo Tulosruudun jutussa urastaan.

Laine on voittanut Suomen mestaruuden kahdessa painoluokassa. Tavoitteena olisi voittaa mestaruus myös kolmannessa. Lisäksi hän haaveilee isosta voitosta ulkomailla ja titteliottelun tuomisesta Suomeen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja