Suomalaismoottoripyörä sai arvostetun tunnustuksen – erikoinen yksityiskohta tulee kääntämään päitä

Suomalaismoottoripyörä sai arvostetun tunnustuksen – tältä se näyttää 0:48
Tältä näyttää suomalaisen Verge Motorcycles -yhtiön sähkömoottoripyörä Verge TS. Erikoinen vannemoottoriratkaisu tulee kääntämään päitä.

Seinäjoella työn alla oleva moottoripyörä on saanut kansainvälisen tunnustuksen muotoilustaan.

Suomalainen Verge Motorcycles on saanut merkittävän design-tunnustuksen. Sen Verge TS -sähkömoottoripyörä on nimittäin voittanut arvostetun Red Dot Design Awardin.

Saavutus on merkittävä siitäkin syystä, että Verge TS oli vasta kolme vuotta sitten pelkkä luonnos suomalaisvalmistajan työpöydällä.

Verge TS:n erikoisuutena on sen vannemoottori, jonka ansiosta valmistaja on voinut ottaa perinteisiä polttomoottoriprätkiä suurempia muotoiluvapauksia. Eikä omistajan tarvitse huolehtia ketjuista tai öljyistä.

Moottori tarjoaa 80 kilowatin tehon ja peräti tuhannen newtonmetrin väännön, joiden avulla nollasta sataan ammutaan alle neljässä sekunnissa, ja huippunopeus on rajoitettu 180 kilometriin tunnissa.

Valmistaja lupailee prätkälle parhaimmillaan jopa 300 kilometrin toimintamatkan yhdellä latauksella kaupungissa. Maantietä se nielee 200 kilometriä ennen lataustarvetta. Pikalaturilla akkuun saa 100 kilometrin verran lisää toimintamatkaa vain 15 minuutin pysähdyksellä.

Pyörän hinnat lähtevät 24 990 eurosta.

Lähde: Verge Motorcycles

Lue myös:

    Uusimmat